Poslednji direktor Visoke medicinske škole Ćuprija: Neko je obmanuo ministra Šarčevića

ĆUPRIJA – Poslednji direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija Ćuprija i predsednik Srpskog lekarskog društva – podružnica Pomoravlje, Hristos Aleksopulos demantuje tvrdnju ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da u toj školi radi samo tri lekara.

Izjava ministra Šarčevića “se može tretirati kao vest koja kasni nekoliko godina”, kaže se u demantiju Aleksopulosa, i navodi da u Višoj medicinskoj školi strukovnih studija Ćuprija “jesu bila zaposlena 3 lekara ali u vreme vladavine Demokratske stranke koja u svom “žutom pohodu” razaranja Srbije nije poštedela ni sektor obrazovanja”, a da je i on bio jedan od ta tri lekara.

Međutim, od 2017. godine kada je on postao direktor VMŠSS Ćuprija, na čijem je čelu bio do nedavno, u ovoj školi je 41 lekar angažovan na izvođenju nastave, tvrdi Aleksopulos.

Koristeći se lekarskim žargonom profesor Aleksopulos je opisao poteze ministra kao “pogrešna terapija zbog pogrešne dijagnoze”.

“Ako bi, na osnovu pogrešne dijagnoze lekar dao savršenu terapiju ishod po pacijenta bi nažalost bio ipak tragičan, bez obzira na lekarevu dobru nameru. U dobroj nameri da reformiše visoko obrazovanje u Srbiji, što je za svaku pohvalu i zaslužuje podršku, ministar Šarčević je doveden u zabludu od ljudi koji ga pogrešno informišu. Apsolutno je netačna informacija da u VMŠSS Ćuprija među zaposlenima ima samo tri lekara. Uvidom u spisak zaposlenih može se izbrojati ukupno 41 lekar angažovan na izvođenju nastave, od toga 29 lekara u stalnom radnom odnosu i 12 saradnika van radnog odnosa. Postavlja se pitanje koja je stvarna namera i cilj onih koji tendeciozno obmanjuju ministra Šarčevića i plasiraju lažne vesti? Ugledu ove škole na taj način nanosi se ogromna šteta, uznemiravaju se sadašnji i potencijalni studenti, a opozicija sve to koristi kao deo prljave kampanje protiv aktuelne vlasti”, kaže Aleksopulos.

Aleksopulos “izražava žaljenje što u Vladi i ministarstvima uzbunjivači i krtice remete rad ovih organa i bojkotuju reforme ministra Šarčevića”, ističući pri tom, da treba ispitati ko širi pogrešne informacije.

Izvor: rtv.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *