Povratnički koncert Korni grupe sutra u Sava centru

Povratnički koncert Korni grupe sutra u Sava centru

Legendarna Korni grupa održaće povratnički koncert 31. januara u beogradskom Sava centru, sa početkom u 20 sati i 30 minuta, na kome će im se na pozornici pridružiti i nekoliko gostiju u izvođenju brojnih hitova, generacijskih himni i nezaboravnih kompozicija progresivnog roka, najavili su danas organizatori.

Korni grupa će u Sava centru nastupiti u postavi: klavijaturista Kornelije Bata Kovač, gitarista Josip Boček, basista Peđa Milanović, klavijaturista Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.

Nažalost, zbog zdravstvenih razloga učešće Dade Topića je pod znakom pitanja.

Pesme Korni grupe pevaće kao gosti frontmen Kerbera Goran Šepa-Gale, i dugogodišnji saradnici Bate Kovača Dejan Cukić, Zoran Šandorov i Dušan Svilar.

Kada je, konačno, nakon dugog razmišljanja doneta odluka da se Korni grupa ponovo okupi, 50 godina od osnivanja i 32 godine od poslednjeg nastupa uživo, niko nije sumnjao da će to biti izuzetno složen, težak i do kraja neizvestan poduhvat.

Prvobitno planiran datum povratničkog koncerta 30. novembar morao je biti pomeren za 31. januar, zbog brojnih logističkih stvari i zahtevnih probi benda.

A potom je stigla tužna vest da je preminuo basista Bojan Hreljac (1948-2018), koji se po dogovoru trebao pojaviti u Sava centru.

Korni grupa namerna je da uprkos svim nevoljama istraje i konačno se 31. januara pojavi pred svojom publikom.

Povratnički koncert Korni grupe sutra u Sava centru

Tanjug