PREDSEDNIK VUČIĆ OTVORIO SAJAM AUTOMOBILA Ponosan sam na Beograd i Srbiju, svako značajno ime auto industrije danas je ovde

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji otvaranja Sajma automobila na Beogradskom sajmu.

Sajam automobila “DDOR ECO BG CAR SHOW 07” otvorio se u 10 časova, a zvanično ga je otvorio predsednik Aleksandar Vučić.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministarka privrede Anđelka Atansković i predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši.

– Henri Ford rekao je da je najbolji automobil nov automobil. Ponosan sam na Beograd i Srbiju, jer se ovakva manifestacija prvi put posle dvogodišnje pauze održava upravo kod nas. Svako značajno ime auto industrije danas je u Beogradu. Reč je o najvažnijim brendovima – rekao je Vučić.

– U Srbiji niču fabrike vodećih imena iz auto industrije. Od brisača do elektronike, sve se proizvodi u Srbiji – ponosno je rekao predsednik.

Predsednik je posle obraćanja krenuo u obilazak Sajma.

Sajam automobila „DDOR ECO BG CAR SHOW 07“ i 14. Sajam motocikala „Motopassion“ koji će biti održan od 12. do 15. maja na Beogradskom sajmu okupiće najpoznatije brendove iz automobilske industije, a akcenat će biti na električnim i hibridnim vozilima.

„Organizacija sajma je bio kompleksan posao, jer nema u ponudi automobila s čim se suočavaju proizvođači i uvoznici. Biće ukupno 28 marki automobila koje će u Hali 1 predstaviti preko 50 premijera, od čega više od pola čine vozila na električni pogon, a ostale premijere su hibridi“, rekao je Zoran Lupšić iz Beogradskog sajma.

Istakao je da će to biti prvi sajam automobila u Evropi koji se organizuje posle pandemije kovida 19.

Advertisements

„U Hali 4 predstaviće se više od 50 brendova moticikala, a imaćemo i veliku ponudu mopeda, skutera i kvadova. Ovaj sajam nije primarno prodajni, za razliku od ranijih sajmova, ali će svi posetioci biti prezadovoljni onim što će moći da vide“, rekao je Lupšić.

Dodao je da će prateća oprema biti predstavljena u halama 1 i 2a, gde su biti izloženi i solarni moduli i punjači, dok će u Hali 3 posetioci moći da vide oldtajmere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *