Premijer i predsednik hrvatskog Sabora čestitali Božić

Premijer Hrvatske Andrej Plenković čestitao je večeras pravoslavnim vernicima predstojeći Božić naglasivši da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu.

Hrvatski premijer Plenković: Dođite, mi smo mnogo jeftiniji radnici
Screenshot

„Ohrabreni duhom Božića podsetimo se na to da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu. Vrednosti ljubavi i tolerancije upućuju nas na to da medjusobnim razumevanjem, poštovanjem i zajedničkim delovanjem doprinosimo uključivom i naprednom društvu na dobrobit svih građanki i građana naše domovine“, napisao je Plenković.

U čestitiki koju je prenela vladina pres služba, Plenković je poželeo vernicima radostan i blagoslovljen Božić uz pozdrav „Mir Božji, Hristos se rodi“.

Čestitku povodom Božića uputio je i predsednik Sabora Gordan Jandroković.

„Neka nam svima duh Božića podari više zajedništva i odlučnosti kako bismo u duhu saradnje, dijaloga i tolerancije u društvu gradili dalje našu domovinu kao prosperitetnu zemlju za sve naše građane. Mir Božji – Hristos se rodi“, napisao je Jandokorović.

Predsednik Vlade Hrvatske prisustvovaće sutra prijemu koji povom pravoslavnog Božića priredjuje Srpsko narodno veće.

Vladina pres služba je najavila da će uz premijera na prijemu biti i ministri spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić, unutrašnjih poslova Davor Božinović, pravosudja Dražen Bošnjaković i kulture Nina Obuljen Koržinek.

Premijer i predsednik hrvatskog Sabora čestitali Božić

Izvor: Danas