Pripadnici “Rosu” preuzeli Gazivode! Vojska Srbije u stanje najviše borbene gotovosti!

Pripadnici “Rosu” preuzela Gazivode”! Vojska Srbije u stanje najviše borbene gotovosti!

Beogradski mediji su preneli da je 60 naoružanih pripadnika ROSU “upalo i preuzelo jezero Gazivode sa fantomkama i dugim cevima”, a pojavili su se i navodi da su radnici koji su se zatekli tamo “vezivani”.

Pripadnici "Rosu" preuzeli Gazivode"! Vojska Srbije u stanje najviše borbene gotovosti!
Foto: Filip Pavličić

Specijalci kosovske policije ušli su u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, rekli su za RTS predstavnici lokalnih vlasti.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su na severu Kosova i Metohije uhapšeni Srbi koji nisu počinili nikakvo krivično delo.

U saopštenju MUP je navedeno da je Stefanović direktoru policije Vladimiru Rebiću naložio da specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti zbog napada Alabanaca na sever Kosova i Metohije.

Stefanović je kazao da je MUP nastaviti da prati razvoj situacije i da će preduzeti sve mere koje država bude naložila, preneo je MUP.

“Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti”, kazao je Stefanović.

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, saznaje B92.

Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije, a kao razlog se navodi “napad albanskih specijalaca na Srbe na severu Kosova i Metohije”.

Pripadnici “Rosu” preuzeli Gazivode”! Vojska Srbije u stanje najviše borbene gotovosti!

Izvor: RTS, B92, agencije