Vučić: Ako nas Rusija ne podržava sve što radimo nema smisla

Vučić: Ako nas Rusija ne podržava sve što radimo nema smisla

NIŠ – Šta god da radimo, kako god da radimo, naši ruski partneri, čiju podršku uživamo, moraju da budu upoznati sa tim, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić uoči zvaničnog sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi, sa kojim će, ističe, razgovarati o ekonomskim, ali i političkim temama koje se odnose na Kosovu i Metohiju i region.

“Za Srbiju je od ključnog značaja podrška Rusije u Savetu bezbednosti UN, jer u UN, Savetu bezbednosti, generalnoj skupštini Rusija je jedna od zemalja od koje imamo podršku. Šta god da radimo, kako god da radimo, naši ruski partneri moraju ne samo da budu upoznati sa tim, već moraju da nas podržavaju… Ako nas ne podržavaju, sve što radimo nema nikakvog smisla”, rekao je Vučić novinarima u Nišu.

“Boriću se za njihovu podršku. Do sada su podržavali stavove Srbije”, rekao je predsednik Srbije.

On je zahvalio Putinu na tome što je našao vremena da ponovo razgovara sa delegacijom Srbije.

“Imaćemo najpre razgovor u četiri oka, a biće još sastanaka sa strane, koji su važni za budućnost naše zemlje. Biće mnogo ekonomskih tema, suštinskih političkih tema vezanih za KiM, teme od izuzetnog značaja za Srbiju”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će kasnije i Putin posetiti Srbiju i istakao da se on već 12 ili 13 puta video sa njim, mnogo više od svih predsednika i premijera Srbije u poslednjih 25 godina.

Vučić će, kaže, sa Putinom razgovarati i o ekonomskim temama, ne samo o energetici i dodao da je Vlada Srbije poslala svoje ideje i projekte i da je ideja da se poveća trgovinska razmena sa Ruskom federacijom.

Takođe, rekao je da je trgovinska razmena povećana sa Nemačkom, drugim evropskim zemljama i SAD.

Vučić je istakao i da Putin posvećuje veliku pažnju stanju u regionu i Srbiji, te naveo da je Srbija zahvalna na tome.

“Nije problem ono što opozicija misli, već što ne misli na Srbiju”

Vučić je, povodom skupa lidera Saveza za Srbiju u Loznici, izjavio da će do kraja godine biti održano više lokalnih izbora i to u opštinama gde njegovi politički protivnici misle da su najjači, pa će se videti kakva će biti volja naroda.

On je rekao da nema problem sa tim šta oni misle, već sa činjenicom da oni ne misle o Srbiji.

“Narod želi budućnost, nove fabrike, bolji život i veće plate, a ne prazne priče”, rekao je Vučić.

Predsednik ističe da narod ne želi da se vrate lopovluk i pljačkaške privatizacije.

“Plašim ih se, svih njih, čim pomislim na Đorđa Vukadinovća, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, takav me strah ophrva da ne znam šta ću sa sobom”, ironično je primetio.

Na njemu kao predsedniku Srbije je, ističe, da misli o fabrikama i budućnosti zemlje, dok opozicija razmišlja samo kako da ga uvredi.

O Hrvatskoj: Nije vreme za izborne poruke, već ozbiljnu politiku

Vučić je izjavio da ga ne pogađa pisanje pojedinih medija u Hrvatskoj o njemu, te da veruje u bolje odnose sa tom zemljom.

“Nadam se da će tamo razumeti da nije uvek izborna kampanja i da nije vreme za izborne poruke, već za ozbiljnu politiku”, rekao je Vučić na pitanje o pisanju hrvatskog Večernjeg lista da je on za “još veću Srbiju”, u koju bi spadala i RS i sever Kosova, te komentaru predsednice Grabar Kitarović da je plaši retorika iz Beograda.

Vučić se našalio rekavši da je srećan što hrvatski mediji nemaju šta drugo da rade, nego da pišu o njemu i Srbiji.

“Vidim da sam glavna tema, kao da se neko sekira i misli da postoji mogućnost da se i tamo kandidujem… Ne pada mi napamet, i ne mogu da se kandidujem”, rekao je Vučić.

Ne sekiraju ga, kaže, takvi navodi i dodaje da mogu da pišu šta hoću, a da on, sa druge strane može da nabroji više dela, a ne samo reči, iz prethodnog perioda, koja su ozbiljan revizionizam.

“Od toga da su Srbi postali agresori u njihovim zakonima, što nikada nije bio slučaj, do fizičkih napada na srpske predstavnike i toga da su uveli u lektiru dela Stjepana Tomaša u kojima su Srbi siledžije i nasilni, da neki kažu da je Jasenovac bio radni logor, da ima onoliko ulica koje nose ime Mile Budaka… Govorimo o čitavom revizionizmu, ali nema smisla da o svemu tome pričam”, rekao je Vučić.

Poručio je da se nada da će ljudi u Hrvatskoj krenuti da se bave budućnošću, a u šali dodao da može da im pošalje njegov dnevni, nedeljni ili mesečni raspored, da svakog dana mogu da pišu o njemu, jer izgleda, kaže, da samo tako mogu nešto da prodaju, u suprotnom bi propali na tržištu.

“Ali, moraće onda da gledaju i kako se otvara mnogo fabrika, a nisam siguran da su na to navikli”, primetio je.

Poručio je da veruje u bolje odnose sa Hrvatskom i da će u toj zemlji razumeti da nije uvek izborna kampanja i vreme za izborne poruke, već za ozbiljnu politiku i ozbiljno, ako ne pomirenjem onda za sagledavanje zajedničkih poslova u budućnosti.

Advertisements
Vučić: Ako nas Rusija ne podržava sve što radimo nema smisla

Izvor: RTV