Proevropska opozicija formira Evropski blok!

Sinoć se u Kragujevcu sastala proevropska opozicija koja je donela odluku da na sledećim izborima nastupa zajednički u okviru Evropskog bloka, štiteći najveći interes Srbije – da nastavi put evropskih integracija.

Sinoć se u Kragujevcu sastala proevropska opozicija koja je donela odluku da na sledećim izborima nastupa zajednički u okviru Evropskog bloka, štiteći najveći interes Srbije – da nastavi put evropskih integracija.

“Vrata su otvorena svim političkim organizacijama i pojedincima koji su svesni da je put Srbije ka Evropskoj uniji ugrožen, da aktuelna vladajuća većina reforme sprovodi sporo ili traljavo, a da alternativa u nacionalističkom opozicionom savezu ne nudi ništa drugačije. U najkraćem, sigurno želimo da vidimo i potpisnike Deklaracije o političkoj budućnosti moderne evropske Srbije koju je inicirala Srbija 21 u ovom bloku. Građani zaslužuju više od populizma i nerealnih obećanja, ratnohuškačke retorike i podizanja tenzija u zemlji i regionu. Svi koji dobro misle Srbiji, koji lične sujete mogu ostaviti po strani, koji su ideološki i programski bliski Evropskom bloku su dobrodošli”, izjavila je Macura nakon sastanka.

ZA EVROPSKU SRBIJU !

Srbiji je neophodna evropska perspektiva. Samo moderna i demokratska Srbija može sprečiti dalje propadanje našeg društva.

Srbiji je potreban Evropski blok, koji bi okupio političke stranke i organizacije koje bi kao prioritet svog delovanje postavile suštinsko ubrzanje procesa evropskih integracija.

Takav blok biće brana nacionalističkoj politici ratova i mržnje, koja je devedesetih godina dominirala našom zemljom i dovela nas na rub propasti.

Srbija spada u red država sa najmanje dinamičnom i naslabije razvijenom ekonomijom u regionu, a naši mladi sugrađani svoju perspektivu, sve češće, vide van granica naše zemlje.

Srbija mora da bude pravna država u kojoj je vlast u potpunosti decentralizovana. Poštovanje ljudskih i manjinska prava i sloboda mora biti prioritet, a ne nužno zlo.

Aktuelni autoritarni i centralistički režim nema kapacitete da ubrza proces evrointegracija, a poseduje i hroničan deficit entuzijazma u pregovaračkom procesu.

Mi smo alternativa i nacionalističkoj opoziciji koja je vezana za zvanični Kremlj.

Samo demokratska i evropska Srbija može biti partner svim našim susedima u regionu i garancija mira, stabilnosti i naše pripadnosti Evropskoj uniji i njenom sistemu vrednosti.

Advertisements

Ohrabrujemo istomišljenike da nam se pridruže – ujedinimo Srbiju na evropskom putu!

STRANKA MODERNE SRBIJE
GRAĐANSKI DEMOKRATSKI FORUM
SLOBODNO PANČEVO
VOJVOĐANSKI FRONT( 
Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Liberalno demokratski pokret Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Crnogorska partija, Rumunska partija, Forum V21)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *