Prof. dr Hristos Aleksopulos: Govor članova Azovskog bataljona u grčkom parlamentu velika sramota!

Foto: Foto: Printscreen/Telegram, Novosti

Govor članova Azovskog bataljona u grčkom parlamentu velika sramota!

Na poziv Kirijakosa Micotakisa, predsednik Ukrajina Volodomir Zelenski obratio se juče u 12:00 grčkim poslanicima i građanima u onlajn govoru na posebnom vanrednom zasedanju parlamenta. Poziv predsedniku Ukrajine nije se samo završio ogromnim fijaskom, već je bio razlog pada maski. Prvi put nakon promene vlasti, aktivni naoružani pripadnik neonacističkog bataljona govorio je u grčkom parlamentu!?

Odred za specijalne operacije ”Azov”, skraćeno puk Azov ili odred Azov, a prethodno poznat kao bataljon Azov jeste desničarska ekstremistička i neonacistička jedinica Nacionalne garde Ukrajine, sa sedištem u Marijupulju . Nije tajna da u Ukrajini postoje naoružane fašističke grupe, koje su čak integrisane u vojsku zemlje. Njihovo krivično delo protiv civiljnog stanovništva i njihovih političkih protivnika poznato je godinama.

Ukrajinski predsednik, poznavajući predsednika parlamenta-a samim tim i Kirijakosa Micotakisa-dao je reč pripadniku nacističkog Azovskog odreda i još jednoj osobi koja je sakrila lice! Govor je-iako onlajn-dao argumente onim snagama koje prihvataju  argument Rusije za ”denacizaciju” Ukrajine i potkopao neophodnu solidarnost sa narodom Ukrajine.

”Ne razumem razlog zašto su nacisti Azovskog odreda, koji su toliko godina klali naše grčke iseljenike ne samo u Ukrajini, morali da se obraćaju grčkim poslanicima ”, dodao je prof.dr Hristos Aleksopulos.

Advertisements

Sramota za one poslanike koji su aplaudirali azovskim nacistima i veliki žal  zbog toga što svojim telima nismo blokirali ovaj govor i velika podrška onima koji nisu učestvovali u ovoj jadnoj predstavi. Moramo osuditi ovakav postupak grčkog parlamenta da se ne bi dogodilo nikada nešto slično u Srbiji-da se nikada ne dozvoli da se Zelenski i neonacisti Azova obrate u srpskom parlamentu-zaključio je Aleksopulos.

Balkanska pravila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *