Prof Dr sci med Nada Kostić-NADAM SE I VERUJEM

Ova pošast u obliku mutiranog Covida19 samo je još jedna opomena svima nama.

Tvorac je stvorio čoveka i ženu.Borili su se za opstanak. Taj čovek je napredovao najviše u evoliciji CNS a,razvio govor,sluh vid,um i dobio dušu.Razvile su se i emocije,ljubav svih vrsta ne samo nagon prodižetka vrste.Postao je humano biće.

Stvorio čuda od arhitekture,umetnosti slikarstva, vajarstva,pisanja i poezije kao kraljice.Stvorio je prekrasnu muziku odlikovao se talentima svih vrsta učio,stekao saznanja.

Kada je nauka stigla na red počeo je otkrivati bolesti i tražiti lek za njih.Pojavile su se i prve vakcine spasavajući masovno decu i ljude.

Vodio je odbrambene i osvajačke ratove sto je bio prvi loš signal.

I do danas on vodi ratove sa bližnjima,ljubav kao pokretačka snaga se gubi.On nazaduje,vraća se instiktima, ne razlikujući dobro od zla,razvija se mržnja zloba,pakost.

Grabi novac.To mu je glavni cilj. Postaje vlastoljubiv,bahat,manipulator.

Nema više humanosti,morala,božjih zapovesti u svim religijama, kulture vaspitanja.

Postaje egocentrična životinja razvijenog ega gde id rukovodi njime,po grupi psihoanalitačara.

Vrh svih svetskih organizacija pre svega UN ne brinu o ljudskim pravima, gube značaj i ugled.SZO takode postaje dobro plaćeno činovničko leglo bez uticaja,ali i volje da se bori za zdravlje.

Sada kad nema ni leka ni vakcine, gde farmaceutska mafija caruje zdravstveni sistemi sa svojom organizacijom,racionalizacijom i kadrovima pada.

Novac se trosi na nepotrebne aparate koji trunu u magacinima,kao sad zaštitna sredstva kojih za narod nema, a ustvari ima.

Prosveta unakažena,sve digitalizovano. Svi novci odoše na skupu tehnoogiju internet mreze koji stvaraju alijenaciju i bolesno društvo.Stručnjaka ima sve manje, jer generacije kao kurs online završavaju škole i dobijaju na najprljaviji način titule i ostalo.

U zavisnosti od vlasti,a to je većina poslusni se ne bore za najvažniju stvar, a to je zdravlje.

I umesto naučnici svoja znanja da upregnu za pronalaženje leka protiv malignih,kardiovaskularnih i zaraznih bolesti,novac ide na potrošnju leka koji ne leči samo muči coveka.

Sav novac usmeren ka naoružanju ne samo nuklernom nego biološkom (corona,hiv i td) hemijskom,psiholoskom,uz potpuno urušavanje ravnoteže sa prirodom.

U životu retko ko uživa.Srednja klasa više ne postoji samo jako bogati i oni siromašni o kojima kao i bolesnima država ne brine.

A sam covek više nije čovek.

Pomislite da svakog dana dovoze bolesne mučene ljude bez nade da će im pomoći.Svakog dana umire desetina a negde kao u italiji za mesec dana preko 100000 ljudi.

Gubitak svakog čoveka je gubitak dela mene.Kako reče Ernest Hemingvej”Ne pitaj za kim zvona zvone.Ona zvone za tobom”.

Hoće li čovečanstvo izvući pouku i promeniti pre svega ljude da se vrate sebi slobodni za dobro svih zdravih nasmejanih porodica punih ljubav,a ne promiskuitetnih bolesnih odnosa kao surogat ljubavi.

NADAM SE I VERUJEM

Advertisements

Autor Prof Dr sci med Nada Kostić ,predsednik udruženja za demokratiju Davidović Grol i čl Unije Most samostalna poslanica.

U ime humanosti bivši ministar zdravlja član i osnivač međ7unarodne Akademije nauke i umetnosti za dijasporu i najzad pesnikinja koja se pesmama bori za zdravo humano društvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *