Promocija knjige Hrvoja Horvata – “Štulić BIOGRAFIJA”

Promocija knjige Hrvoja Horvata – “Štulić BIOGRAFIJA”

Prva srpska promocija knjige”Štulić BIOGRAFIJA” Hrvoja Horvata, rok kritičara, novinara, održala se juče, u ponedeljak 25. marta 2019. od 19 časova u UK Stari grad. 
.

O najiscrpnijem prikazu karijere Branimira Štulića, njegovom autorskom radu koji je promenio mogućnosti domaće rock muzike, osim autora, govorili su: Peca Popović, Petar Janjatović i Teofil Pančić. Moderator promocije bila je Katarina Lazić, urednica književnog programa u UK Stari grad.

Promocija knjige Hrvoja Horvata - "Štulić BIOGRAFIJA"
Katarina Lazić i Hrvoje Horvat, Foto: Nenad Bošković

Dopisnik Radio Kruga, Nenad Bošković danas je u ime radija je posetio promociju i imao prilike da razgovara sa Hrvojem Horvatom za koga je rekao sledeće…

Nenad Bošković i Hrvoje Horvat

Horvat je zaokružio Štulićev provokativni životni put od detinjstva u Skoplju, Jastrebarskom i Ninu, do dolaska u Zagreb i studija na Filozofskom fakultetu i jedinstvenog uspeha s pesmama koje je napisao do raspada Jugoslavije. Brojne analize, izjave, intervjui, sećanja kolega i saradnika, kao i Štulićevi neobjavljeni rukopisi i privatne fotografije, povećavaju autentičnost Horvatove knjige. Istovremeno, ona je širi politički, društveni i kulturološki kontekst, u kome, jedan od najboljih kompozitora i tekstopisaca svih vremena, pevač i gitarista s Azrom, je živeo i radio. Svojim odlaskom u Holandiju, (p)ostao je retko dosledan primer vlastitog stiha ’’jednog dana nema me da nikada ne dođem’’. 

Promocija knjige Hrvoja Horvata – “Štulić BIOGRAFIJA”

Štulić biografija (distributer Jugoton) otkriva kako je Johnny tamo stigao i gde je pre toga bio.

Biografija autora :

Hrvoje Horvat rođen u Zagrebu 1965. Prve tekstove objavljivao u Poletu, radio kao novinar i urednik Vjesnika, piše u Večernjem listu od 2015. Autor je bestselera Fantom slobode o Branimiru Štuliću i proširenog izdanja knjige The Rolling Stones -50 godina.

S Darkom Glavanom objavio je knjige The Rolling Stones – Rock’n’Roll Babilon i Prljavo kazalište – Sve je lako kad si mlad. Dobitnik je tri Porin nagrade.

Autor je pogovora za hrvatska izdanja biografija Brucea Springsteena Dva srca, Boba Marleyja No Woman No Cry, AmyAmyAmy- priča o Amy Winehouse, stručni je redaktor knjige Istorija panka- Pretty Vacant…

Tekst i fotografije: Nenad Bošković

Izvor: RADIO KRUG