Nova operacija Marinike Tepić: Zoran Živković napolje a Dragan Đilas unutra!

Nova operacija Marinike Tepić: Zoran Živković napolje – Dragan Đilas unutra!

Narodna poslanica Marinika Tepić je u parlament Srbije ušla na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine, ali je pred predsedničke izbore istupila iz te stranke zbog neslaganja sa predlogom da lider LSV Nenad Čanak bude kandidat za predsednika Srbije.

Aktivno je učestvovala u predsedničkoj kampanji Saše Jankovića, međutim, nije se priključila Pokretu slobodnih građana. Nakon što je posle izbora Saša Janković obelodanio da političare više ne vidi među svojim najbližim saradnicima, ona pristupa Novoj stranci Zorana Živkovića.

Nova operacija Marinike Tepić: Zoran Živković napolje - Dragan Đilas unutra!
Foto: N1

Posle izlaska iz LSV u parlamentu je delovala kao samostalna poslanica, a potom je zajedno sa Živkovićem i troje bivših poslanika Dosta je bilo formirala poslanički klub samostalnih poslanika.

Tepićeva je kako pišu mediji ovih dana odlučila da raspusti Klub samostalnih poslanika i formira novi na čijem će čelu biti upravo ona.

Tepićeva je najpre, po pisanju Blica, tražila od Zorana Živkovića da napusti  Klub samostalnih poslanika i potpiše da to svojevoljno radi. Živković  je bio zatečen i nije hteo to da uradi, pa je Marinika odlučila da formira novi klub tako što je na svoju ruku izbacila Zorana Živkovića i Aleksandra Čabraju .

U poslaničkom klubu samostalnih poslanika do sada su bili Živković, Tepićeva i nekadašnji poslanici DJB Aleksandra Čabraja, Jovan Jovanović i Sonja Pavlović.

U novom poslaničkom klubu pored Tepićeve, koja će biti šef, biće i nekadašnji poslanici DJB Ana Stevanović, Branislav Mihajlović, Jovan Jovanović, Sonja Pavlović.

Svi oni prema pisanju Blica bi trebalo da uđu u stranku koju će osnovati jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas.

Na taj način, Đilas bi baš kao i lider Narodne stranke Vuk Jeremić mogao da dobije svoj poslanički klub.

Zanimljivo je da je Tepićeva celu operaciju izvela u trenutku kada opozicija bojkotuje parlament.

Marinika Tepić je ranije za “Danas” rekla da je došlo do promene sastava poslaničkog kluba, da su Živković i Čabraja odlučili da ne ostanu u tom klubu, pa da su ih zamenili Ana Stevanović i Branislav Mihajlović da se klub ne bi raspao, s obzirom da je potrebno pet poslanika da bi poslanički klub bio formiran.

Nova operacija Marinike Tepić: Zoran Živković napolje – Dragan Đilas unutra!
Foto: Twitter

Živković je na to odgovorio  da je laž da je odlučio da ne bude više član tog kluba, navodeći da se za izlazak iz kluba mora potpisati izjava koju on nije potpisao, dok je Čabraja rekla da je sve rađeno u “potaji” kako bi to postao klub stranke koju će uskoro da osnuje Dragan Đilas.

“Iza mojih leđa i Zoran Živkovića sastav je promenjen gotovo preko noći uz niz neregularnosti. Dogovor je napravljen perfidno bez našeg znanja sa ciljem da postane poslanički klub jednog od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilasa. Uveliko se spekuliše da će potpredsednica te Đilasove stranke koja bi uskoro trebalo da se formira biti Marinika Tepić. Trenutno je u tom klubu borba za pozicije kao i novoj stranci i Savezu za Srbiju, a jasno je da nas dvoje nismo potpisnici Sporazuma sa narodom”, rekla je Čabraja.

Blic, Danas, Balkanska