PRVI BALKANSKI RADIO MOST I TV 4 S POTPISALI PROTOKOL O SARADNJI.

PRVI BALKANSKI RADIO MOST I TV 4 S POTPISALI PROTOKOL O SARADNJI.

JUČE U SKOPLJU TELEVIZIJA 4S I RADIO MOST KOJI JE DEO INICIJATIVE OPEN BALKAN POTPISALI PROTOKOL O MEĐUNARODNOJ SARADNJI

OVAJ PROTOKOL KAKO JE REČENO OMOGUĆIĆE DVEMA MEDIJSKIM KUĆAMA RAZMENU I PLASIRANJE MEDIJSKIH SADRŽAJA.

KAKO JE ISTAKAO DIREKTOR I GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK PRVOG BALKANSKOG RADIJA ” MOST ”  DA OVA MEDIJSKA KUĆA IMA MULTIETNIČKI, MULTIKULTURALNI I MULTILINGVALNI KARAKTER JER SU PROGRAMSKI SADRŽAJI NAMENJENI SLUŠAOCIMA NA ČITAVOM BALKANU A POSEBNO SRBIJI, MAKEDONIJI I ALBANIJI, ALI I DIJASPORI.

PROGRAM SE EMITUJE PUTEM INTERNETA, A TEŽIŠTE JE DA SE PLASIRAJU SADRŽAJI IZ SVIH SEGMENATA SA ZAPADNOG BALKANA.

JOVANOVIĆ ISTIČE DA JE NAŠA MEDIJSKA KUĆA PRVA IZ SRBIJE SA KOJOM JE POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI, A VEĆ SARADJUJE SA RADIOM KRUG KOJI SE BAVI PITANJIMA SRPSKE DIJASPORE U ŠVAJCARSKOJ ČIME DOKAZUJE DA JE UPRAVO MOST IZMEDJU MATICE I DIJASPORE.

PRVI KORAK U OVOJ SARADNJI BILA JE ZAJEDNIČKA EMISIJA I RAZGOVOR SA NAČELNIKOM JABLANIČKOG UPRAVNOG OKRUGA MILOŠEM ĆIRIĆEM.

U OKVIRU PROGRAMA UŽIVO ĆIRIĆ JE PREZENTOVAO KOMPARATIVNE PREDNOSTI JABLANIČKOG OKRUGA, ODNOSNO SVIH NJENIH ŠEST OPŠTINA. ON SE POSEBNO OSVRNUO I NA INICIJATIVU  OTVORENI BALKAN  I PREDNOSTI ZAJEDNIČKOG TRŽIŠTA ROBE, USLUGA I RADNE SNAGE UZ TAKOREĆI BRISANJE GRANICA. UJEDNO ON JE OZNAČIO DA SE OVIM OTVARAJU VRATA ZA BRŽE PRISTUPANJE EU ZA SVE TRI ZEMLJE.

NOVINAR RADIJA MOST, ALI I DOPISNIK MNOGIH REDAKCIJA NA BALKANU I EVROPI DEJAN AZESKI ISTIČE DA JE SARADNJA NAŠE I NJIHOVE MEDIJSKE KUĆE OD NEPROCENLJIVE VREDNOSTI JER SE SAMO KROZ NEGOVANJE SVEGA ŠTO NAS SPAJA MOGU OČUVATI POSTOJEĆI I GRADITI NOVI MOSTOVI.

OVOM PRILIKOM ZA ŠEFA DOPISNIŠTVA RADIO MOSTA ZA JABLANIČKI OKRUG IMENOVAN JE NOVINAR TV 4S BRATISLAV LEKIĆ I REČENO JE DA SU VRATA OTVORENA SVIM PRIVREDNIM, POLITIČKIM, UMETNIČKIM, KULTURNIM, SPORTSKIM I DRUGIM ČINIOCIMA JABLANIČKOG I PČINJSKOG OKRUGA.

PLANOVI OVE INICIJATIVE SU VEOMA AMBICIOZNI, A OPTIMIZAM ULIVA I DIREKTNA PODRŠKA PRE SVEGA NARODA, ALI I VLADE SVE TRI DRŽAVE. NA LINKU ISPOD OGLEDAJTE I REPORTAŽU:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&app=desktop&v=EuuBevP3LAQ

 

WRITTEN BY RADIO MOST

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *