PSG pozvao opoziciju na bojkot izbora u Lučanima

PSG pozvao opoziciju na bojkot izbora u Lučanima

Pokret slobodnih građana i Građanski blok 381 ponovo su danas pozvali opozicione organizacije koje su odlučile da učestvuju na lokalnim izborima u Lučanima da preispitaju svoju odluku, jer su izborni uslovi i dalje nezakoniti.

U saopštenju Građanski blok 381 naveo je da smatra da za građane neće biti nikakve koristi od učešća opozicije na izborima u Lučanima, a učešće bilo koje opozicione organizacije će im dati lažni legitimitet.

Stav je GB381 da opozicija treba da bude jedinstvena u borbi za uslove za slobodne izbore i u borbi protiv nasilja nad opozicionarima i građanima.

Blok je podsetio da je najgora vrsta političkog nasilja aktuelne vlasti počela stvaranjem atmosfere linča pred ubistvo Olivera Ivanovića i nastavljena drugim incidentima širom zemlje, a posebno nedavnim napadom u Kruševcu, zbog čega je Blok 381 učestvovao u protestima opozicije u Kruševcu.

Potrebne saradnje nema po pitanju zajedničke borbe za izborne uslove, naveo je GB381 i podsetio na predloge o uspostavljanju stvarnog režima tehničke predizborne Vlade čime bi opozicija došla u položaj da se sama izbori za fer uslove i da spreči moguće zloupotrebe, kao i internacionalizaciju problema slobodnih i fer izbora.

Građanski blok zbog toga poziva celu opoziciju na zajedničku borbu i za izborne uslove, a do njihovog uspostavljanja – na bojkot izbora koji služe samo legitimizaciji režima Srpske napredne stranke, navedeno je u saopštenju.

Advertisements

Izvor: Danas