Putin tražio savet od Vučića: “Samo mi reci, kako si uspeo?”

Putin tražio savet od Vučića: “Samo mi reci, kako si uspeo?”

Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su srpske javne finansije uređene i istakao da će svi penzioneri imati veće penzije nego ranije.

Putin tražio savet od Vučića: "Samo mi reci, kako si uspeo?"
Foto: kremlin.ru/ Promo

“Kada sam bio u Rusiji, tokom ručka Putin me pitao – samo mi reci, kako si uspeo”, naveo je Vučić za TV Pink, navodeći da je penzijska reforma veliki ispit za Rusiju gde je starosna granica za odlazak u penziju 55 do 58 godina i da je jedini način da Rusija opstane da se pomeri starosna granica.

Vučić je kazao da su brojne države suočene sa istim problemima i da Nemačka sada produžava radni vek na 67 godina jer se ljudski vek produžava.

“I ja sam mu rekao da smo to uradili, neko bi rekao za 10 dana, ali nije, to su najteže mere jer je teško ljudima da razumeju, išli smo i na smenjenje plata i penzija i na reformu radnog zakonodavstva i dalo je odlične rezultate. I ne samo da smo vratili nego će svi imati značajno veće plate i penzije”, kazao je Vučić.

Advertisements

Kazao je da će “nešto bogatiji penzioneri” imati značajno veće penzije 10. novembra oktobarsku penziju koja će biti značajno uvećana nego što su imali 2014. godine.

Izvor: B92