Radikalna levica stiže na političku scenu Srbije!

Na 12. redovnom kongresu SDU, koji je bio izbornog karaktera, ime stranke je promenjeno iz Socijaldemokratska unija u Partija radikalne levice.

Kako se navodi u saopštenju, na kongresu su usvojeni predlozi novog Programa, programskog dokumenta Deklaracije o radničkim pravima i predlog novog Statuta.

Dodaje se da, u skladu sa promenom naziva, Socijaldemokratska omladina je postala Radnička omladina, a Forum žena će od sada biti Front žena.

Kongres SDU je predstavljao završnicu procesa ujedinjenja levih snaga u Srbiji, koji je počeo pozivom stranke iz 2018. godine. U saopštenju ističu da je taj proces nastavljen kroz zajedničku saradnju protiv nasilnih iseljenja, izgradnje MHE, kao i ujedinjenjem pojedinaca iz Levog samita Srbije, Diema25 i studentskih pokreta iz Novog Sada i Beograda.

Advertisements

Na stranačkim izborima izabrano je predsedništvo Partije radikalne levice u kome će, kako se navodi, biti Milena Repajić (32), istoričarka iz Smedereva, Isidora Aćimov (29), studentkinja iz Zrenjanina, Ivan Velisavljević (38), dramaturg iz Šapca, Mina Milošević (22), studentkinja iz Požarevca i Ivan Zlatić (45), aktivista iz Čačka.

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *