REPUBLIKA SRPSKA NIJE IGRAČKA ZAPADA: Dodik jasno o mogućnostima odvajanja od BiH-a

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska ima svoj položaj i ustavna ovlašćenja, a da se ranije iznesene hipoteze o raspadu BiH, u nekim političkim krugovima uzimaju “zdravo za gotovo”.

Dodik je, na jučerašnju izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da “skretanje političkog fokusa na razgovore o Izbornom zakonu u Neumu pokazuje da to nije ništa drugo nego pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti”, odgovorio da je smešno da se ta vrsta priče postavlja na taj način, preneli su banjalučki mediji.

БАЊАЛУКА, 17. ОКТОБРА /СРНА/ – Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

– Razumem političku borbu koja ide za tim da nam se pripiše ono što ne stoji. Neke hipotetičke ranije tvrdnje koje smo isticali da, ako BiH ne reši svoj problem, ne preostaje ništa drugo nego da se raspadne, a mi preferiramo miran razlaz, oni uzimaju ”zdravo za gotovo’ – rekao je Dodik novinarima u Prnjavoru, prenosi RTRS.

On je istakao da srpski zvaničnici uporno govore i nameću kao odgovornu politiku da žele ustavni poredak u BiH koji podrazumeva da Republika Srpska ima svoja ovlašćenja predviđena Ustavom, a vezana su za pravosuđe, finansije, vojsku i sve ostalo.

Advertisements

– Mi smo dimenzionirali naše aktivnosti tako što smo doneli zaključke, povukli našu saglasnost za Oružane snage, indirektne poreze, sudski i tužilački savet, jednostavno ponašamo se odgovorno, po Ustavu – zaključio je Dodik.

Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *