Selaković: Neće biti dijaloga dok je Kurti u Prištini

Naredne nedelje u Srbiju dolaze evropski i američki izaslanik Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar. Centralna tema biće pitanje dijaloga Beograda i Prištine, a šef srpske diplomatije Nikola Selaković kaže da je očigledno da, otkad je Kurti na čelu vlade u Prištini – dijaloga nije bilo i da ga verovatno neće ni biti.
Ministar spoljnih poslova Srbije rekao je da će centralna tema prilikom razgovara sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom biti pitanje dijaloga Beograda i Prištine i sve što opterećuje te odnose na putu normalizacije.
“Naša pozicija i ono što se ne menja je to da smo uvek spremni da sednemo za pregovarački sto i da razgovaramo, ali nam je očigledno da otkad je Kurti u Prištini i otkad se on pita, da nije bilo dijaloga i da ga verovatno neće biti, dok god on odlučuje”, rekao je Selaković gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a.
Istakao je da je Beograd posvećen dijalogu, da nam je očuvanje mira i stabilnosti, ali i interesa na Kosovu i Metohiji prioritet.
Beograd, kaže, odmerava svoje poteze i mudro donosi odluke.
“Činjenica je da veliki broj država želi da čuje Srbiju i sa njom razgovara – Srbiju koja je dve godine zaredom najbrže rastuća ekonomija, koja je ugostila prijatelje iz Nesvrstanih, što je ostavilo dubok utisak među njima, Srbiju koja se ubrzano razvija”, rekao je Selaković, navodeći da je to rezultat politike predsednika Aleksandra Vučića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *