Saša Paunović: Proglašavaju nas izdajnicima, prete mi na mrežama

“Protesti u Paraćinu, Šapcu i na Starom gradu su odgovor SNS-a na proteste “Jedan od pet miliona”. Međutim, to je pretnja praznom puškom jer se građani nisu odazvali, već samo mali broj naprednjaka”, rekao je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Kako je ispričao Paunović, od poslednjeg protesta u Paraćinu na koji su dovedeni radnici Rembasa, nije bilo organizovanih akcija naprednjaka.

“Na tom protestu su bili naši lokalni naprednjaci, njih pedesetak, plus tri autobusa iz Despotovca sa radnicima Rembasa. Ja sam se njima obratio, imali smo raspravu ispred opštine. To je naređenje iz centrale zbog protesta u Beogradu, neko je javio da treba vratiti opoziciji u Šapcu, Paraćinu i Starom gradu. To je pretnja praznom puškom, građani nisu izašli, već samo naprednjaci i nije ih bilo puno. Skandal je da radnici jednog državnog preduzeća dođu po zadatku u Paraćin, ja sam se s njima fotografisao. Oni dobiju zadatak u radno vreme da idu na neki miting, to im je radna obaveza. Njima je to izlet, nisu to ostrašćeni članovi SNS, već građani koji vide priliku da provedu dan van radnog mesta”, rekao je Paunović u Danu uživo N1.

On je ispričao i da su članovi SNS prošle godine pokušali nasilno da prekinu sednicu Skupštine opštine, što je, kako ocenjuje, van norme poštovanja lokalne demokratije.

Paunović je ponovio da je dobio pretnje ubistvom preko društvenih mreža, ali i u pismu, kao i da je policija obaveštena o svemu.

“Mi se proglašavamo fašistima i izdajnicima. Smtram da je reč o posledicama političke kampanje gde naprednjaci olako shvataju reči koje izgovore i lica sa margine imaju potrebu da se dokažu u patriotizmu i zato ušpćuju pretnje. Ja ne mogu da znam da li će neko sledeći put umesto prertnje nešto učiniti. Zabrinut sam, dobijate od velikih medija oznaku da radite protiv društva i onda neko može to da shvati kao poruku da preduzme nešto. Koliko vidim policija je preduzela mere koje može”, navodi Paunović.

Govoreći o protestu “1 od 5 miliona”, predsednik opštine Paraćin je rekao da su oni trajali do 13. aprila i da se posle toga prešlo na drugi vid borbe.

“Ne mogu da traju beskonačno, građani pokazuju da nisu zadovoljni i žele promene i bili su uporni da pokažu. Postoji volja da se dođe do promena, protesti su u tom smislu pokazali svoju svrhu. Sledeći korak je organizacija, organizovati ljude da svoju volju sprovedu kroz institucijet, sledeći korak je borba za slobodne izbore i medije”.

Ponovio je da je doneta odluka da se ne učestvuje u radu Skupštine bez obzira na temu. Kaže da iako je rasprava o Kosovu važna, ni ta tema nije u Skupštini spremna na pravi način.

Advertisements

“Dijalog ne znači samo da mi dođemo, treba da budemo dovoljno informisani. Ne očekujem da će biti nekih materijala, znajući kako je vođena debata ranije, setite se stotina amandmana u Skupštini. A ne vidim volju vladajuće većine za debatu. Vlast se našla u situaciji da mora da donese ozbiljnu odluku i ne želi to sama da učlini, treba joj podrška društva pa i “plaćeničke” opozicije. Žele da podele odgovornost, ali se s tim zakasnilo. Da bi opozicija učestvovala u tome trebalo je ranije da se pokaže volja”.

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *