Sastanak opozicije o protestima iza zatvorenih vrata

Sastanak opozicije o protestima iza zatvorenih vrata

Sastanak opozicije organizovan u cilju da se dogovori konkretan plan političkog delovanja u vezi sa građanskim protestima počeo je danas u 11 sati u prostorijama Opštine Stari grad.

Sastanak koji treba da bude “odgovor opozicije građanskim protestima” je zatvoren za medije, a kako je potvrđeno “Blicu”, učesnici će nakon završetka istog izdati zajedničko saopštenje.

Sastanku osim lidera stranaka okupljenih u Savez za Srbiju, prisustvuju i Marko Bastać predsednik Opštine Stari grad, narodna poslanica Marinika Tepić, ali i predstavnici SDS-a, kao i liste “Ne davimo Beograd”.

Tokom prethodnih nedelja česte su bile rasprave o tome da li protesti treba da dobiju politički, a ne samo građanski karakter i da se u njih ozbiljnije uključe predstavnici opozicije. Nepolititički učesnici protesta insistirali su na tome da su protesti građanski i da su prerasli stranke, dok s druge strane jačaju pritisci da se političari i partije uključe, pa i da se političari na nekoj od protestnih šetnji obrate okupljenim građanima. Šta će sve biti među zahtevima organizatorima protesta, pročitajte u posebnoj vesti.

Kako je “Blic” već pisao, na današnjem sastanku trebalo da usaglase stavove u vezi sa uslovima za održavanje fer i slobodnih izbora, kao i da donesu odluku da prva vlada bude ekspertska.

Podsećamo, protesti pod nazivom “1 od 5 miliona” otpočeti su 8. decembra nekoliko dana nakon što je u Kruševcu napadnut lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Izvor: Blic/  A. Milutinović