Sergej Trifunović izabran za predsednika Pokreta slobodnih građana! Vučić po prvi put poražen

Sergej Trifunović izabran za predsednika Pokreta slobodnih građana! Vučić po prvi put poražen

Glumac Sergej Trifunović je ubedljivom većinom od 60,07% glasova večeras izabran za predsednika Pokreta slobodnih građana, što će doneti veliki pozitivan preokret kako u samom pokretu, tako i u političkom životu Srbije i regiona, piše Obaveštajac.

Predsednik PSG Sergej Trifunović, Foto: Obaveštajac

Sama sednica je počela burnom raspravom zbog predloga Saše Milenića da se na dnevni red najpre stavi rasprava o izboru poverenika za Novi Sad, Zemun i Stari Grad, tj. da se spreči pokušaj Radeta Veljanovskog, Zorana Vuletića, i Snežane Tasov da zadrže kao poverenike svoje odane ljude zaslužne za uništavanje PSG i one koji bi glasali za izbor Aleksandra Olenika. Veljanovski je kao predsedavajući pokušao da spreči da se ta tačka stavi na dnevni red ali u tome nije uspeo. Saša Uzelac je uspeo da ostane poverenik za Stari Grad dok je ovlašćenja za Novi Sad dobio Nikola Ćurčin.

Potom su usledila obraćanja kandidata za članove predsedništva. Jedno od najzapaženijih je bilo obraćanje devetnaestogodišnjeg Ivana Milanovića, koji na žalost nije dobio dovoljan broj glasova za izbor u predsedništvo, što govori da je pred Trifunovićem ogroman posao čišćenja ubačenih, sa više strana, kadrova.

Ivan Milanović, Foto: Obaveštajac

Za nove članove predsedništva izabrani su Lidija Martinović i Petar Miletić.

Po izboru članova predsedništva usledilo je obraćanje kandidata za predsednika PSG.

Sergej Trifunović je u kratkom govoru između ostalog poručio da ne obećava ništa sem znoja, krvi i energije.

Govor Aleksandra Olenika je bio vrlo mlak, neubedljiv, prepun klasičnih političkih fraza, bez ikakve energije i kao da i sam ne zna šta ga je snašlo i u šta su ga uvalili.

Na kraju je usledilo glasanje na kome je Sergej Trifunović dobio 60,07%, dok je Aleksandar Olenik osvojio 39,93%.

Pobeda Sergeja Trifunovića dokazuje da Vučić i ljudi iza kojih on stoji ipak može biti pobeđen, te da je ovo prvi u nizu poraza koji ga očekuju u narednom periodu.

Izvor: Obaveštajac