Sergej Trifunović: Treba izaći na izbore

PRIŠTINA – Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović smatra da treba izaći na naredne redovne izbore 2020. godine, te da pozivi za bojkot deluju kao još jedna u nizu ideja o podrivanju snage ljudi na protestima, uporedivši je sa, kako je rekao, „jalovo vođenim protestima”.

„O.k, bojkotovaćemo izbore i šta onda. Oni (vlast) će uvek skupiti 50 odsto, dobiti izbore i formirati svoju vladu. To znači još četiri godine ‘čemera’. Mislim da treba izaći na izbore. Zapravo, uraditi ono zbog čega politička organizacija postoji”, istakao je Trifunović za prištinski RTK2, program na srpskom jeziku.

On je to rekao za tu televiziju u četvrtak, a danas je snimak njegovog gostovanja objavljen na Jutjub kanalu.

Trifunović je dodao da jedinu šansu da se nešto promeni vidi na izborima, uz naglasak da je potrebno svim oružjem boriti se za izborne uslove, kao što je, kako kaže, prečišćavanje biračkih spiskova, zamena Upravnog odbora REM-a, kako bi se poboljšala prisutnost opozicije u medijima, prenosi Tanjug.

„Ne smemo čekati da ‘milost’ Aleksandra Vučića padne sa neba. Moramo oštro u borbu”, zaključio je Trifunović.

Advertisements

Trifunović je ovaj stav izneo pre dva dana, a jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas smatra, kako je juče izjavio za N1, da treba odmah najaviti bojkot.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *