Sleteo avion sa državljanima Srbije iz Francuske i Holandije

Avion Er Srbije dovezao je noćas državljane Srbije koji su bili zarobljeni na aerodromima „Šarl de Gol” u Parizu i „Šipol” u Amsterdamu.

Jedna od putnica, Snežana Jovanović iz Svilajnca, rekla je za Tanjug da su na letu iz Pariza odlično prošli i da nije bilo problema.

„Zahvaljujem predsedniku Aleksandru Vučiću i svima koji su organizovali ovaj let kako bi stigli u Srbiju”, kazala je Jovanovićeva.

Student Lagen univerziteta u Holandiji Đorđe Dimitrov rekao je da su juče obavešteni u 11 sati da je država Srbija organizovala let.

„Naša ambasada u Holandiji je sve efikasno sredila. Zahvaljujem posadi aviona, osoblju i Vladi Srbije koja je poslala ovaj avion i time iskazala poštovanje prema svima nama”, istakao je Dimitrov i dodao da je situacija u Holandiji teška.

„Sve je zatvoreno u ovom trenutku. Stanje se menja iz dana u dan, i mislim da će biti samo još gore”, kazao je Dimitrov Tanjugu.

Jedan od putnika, Arpad Lacko iz Subotice, istakao je da je sada sve na pristiglim putnicima, da budu odgovorni i poštuju mere predostrožnosti.

Širom Evrope na aerodromima se nalaze i građani Srbije koji su zarobljeni zbog izmena u vazdušnom saobraćaju do kojih je došlo nakon što su mnoge države uvele mere za sprečavanje širenja koronavirusa.

Tim povodom, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je Vlada Srbije spremna da pošalje avione za srpske studente i druge građane koji su ostali zarobljeni na aerodromima u inostranstvu.

Advertisements

„Spremni smo da pošaljemo naše avione i da to platimo”, naveo je tom prilikom predsednik.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *