SNS proglasila pobedu u Majdanpeku, osvojila 65,45 odsto

SNS proglasila pobedu u Majdanpeku, osvojila 65,45 odsto

MAJDANPEK – Srpska napredna stranka proglasila je večeras pobedu na redovnim lokalnim izborima u Majdanpeku, a predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić rekao je da su naprednjaci osvojili je 65,45 odsto glasova od ukupnog broja izašlih birača.

Glišić je ispred štaba SNS novinarima kazao da je na današnje izbore izašlo 58 odsto upisanih u birački spisak i istakao da je to najveća izlaznost u Majdanpeku u poslednjih 10 godina.

“Ako uporedimo sa lokalnim izborima 2014. godine na kojima smo osvojili 46 odsto, sasvim je jasno da smo gotovo za 20 procenata podigli poverenje Majdanpeka u SNS”, rekao je Glišić.

SNS je, prema ovim podacima, osvojila 24 od 31 odborničkog mesta u Skupštini opštine Majdanpek.

Građani, su se izjašnjavali za sedam izbornih lista.

Građani su glasali za izborne liste: “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Majdanpek”, “Milan Krkobabić – PUPS – I Majdanpek je Srbija”, “Ivica Dačić i Dragan Marković Palma – SPS – Jedinstvena Srbija”, “Doktor Marko Radulović – Srpski pokret Dveri”, “Vlaška stranka Most”, “Vlaška stranka” i grupa građana “Dosta je bilo – Upalimo svetlo”.

Biračka mesta, na kojima su građani Majdanpeka glasali za 31 odbornika u Skupštini opštine, na redovnim lokalnim izborima, zatvorena su u 20.00 časova.

Dveri o izborima u Majdanpeku: Ozbiljna opozicija vlasti

Dveri su na lokalnim izborima u Majdanpeku osvojili 11,2 odsto glasova, čime su zauzeli drugo mesto na tim izborima, saopštila je večeras ta stranka.

U saopštenju se navodi da rezultat na ovim lokalnim izborima u pokazuje da je moguće da “sve više ljudi u Dverima vidi ozbiljnu opoziciju trenutnoj vlasti”.

Advertisements

Izvor: Tanjug, RTV