“Sport ne sme da bude privilegija, već pravo svakog deteta” Pet godina Beogradske asocijacije za školski sport

Jovan Koprivica iz Beogradske asocijacije za školski sport izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost jer je zamenik gradonačelnika na proslavi povodom obeležavanja pet godina postojanja ove asocijacije.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić juče je svojom pokretnom kancelarijom posetio Beogradsku asocijaciju za školski sport koja je povodom obeležavanja pet godina poslovanja upriličila sportki događaj za mališane “Dečja školska radost” u SC “Master” u Zemunu.

Zamenik gradonačelnika je rekao je da je Asocijacija za školski sport najvažnija sportska institucija u gradu.

– U Beogradu ima saveza i klubova koji su trofejniji, ali niko nema više članova. Sva deca koja pohađaju školu su upravo u njoj. Ona je popularnija od Zvezde i Partizana i bez obzira ko za koga navija svi su ovde – istakao je Vesić.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas sa decom jer je, kako je naveo, to i prilika za promociju projekta koji je počeo prošle godine, a to je besplatna škola sporta na teritoriji Beograda.

– Grad je za ovaj projekat obezbedio novac kako bi u svih 17 beogradskih opština po programu Fakulteta za fizičku kulturu imali bespalatan program u osam sportova za svu decu od prvog do četvrtog razreda, što je oko 67.000 dece. Na taj način smo obezbedili da sva deca na teritoriji grada mogu da se bave sportom bez obzira na to da li njihovi roditelji mogu da plate škole sporta ili ne. Suštinski je najvažnije da omogućimo deci da se bave sportom jer on ne sme da bude privilegija, već pravo svakog deteta. Naravno, deca koja su talentovanija ići će u klubove – naveo je on.

– Zato sam srećan što je Grad Beograd iz budžeta odvojio dovoljno novca da možemo deci od prvog do četvrtog razreda da obezbedimo besplatne škole sporta. Širićemo u budućnosti obuhvat dece, tako da se nadam da ćemo doći do osmog razreda i tako ćemo jednog dana ponosno moći da kažemo da nema deteta na teritoriji Beograda koje se ne bavi nekim sportom. To je onda najveća pobeda Beograda – zaključio je Vesić.

Jovan Koprivica iz Beogradske asocijacije za školski sport izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost jer je zamenik gradonačelnika na proslavi povodom obeležavanja pet godina postojanja ove asocijacije.

Advertisements

– Mi svake godine napredujemo i iz godine u godinu imamo sve više dece koja su uključena u školska takmičenja. Osim toga imamo i specijalno osmišljene programe za decu koja nisu u sistemu školskih takmičenja. Svega ovoga ne bi bilo da nije velike podrške Gorana Vesića i sekretarke za sport i omladinu Dragane Belojević – naglasio je Koprivica.

Događaju su prisustvovali i Vesna Ćilerdžić, predsenica Beogradske asocijacije za školski sport, Momčilo Stanojković, sportski direktor BAŠS i Mikica Kitanović, direktor SC “Master”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *