Srpski patrijarh umesto brige o pedofiliji koja ruši SPC, pokazuje brigu za Vučića koga ruše protesti

Srpski patrijarh umesto brige o pedofiliji koja ruši SPC, pokazuje brigu za Vučića koga ruše protesti

Patrijarh Irinej je do sada više puta iskazivao veliku simpatiju prema aktuelnom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Građane Srbije i pravoslavne vernike u najmanju ruku je zbunila izjava srpskog patrijarha da se Aleksandar Vučić “kao lav bori za Kosovo”, iako je svima jasno da će se ta Vučićeva borba na kraju svesti na priznavanje Kosova kao nezavisne države i ostanak nebrojenih srpskih crkava i svetinja, pa i same Pećke patrijaršije u kojoj bi Irinej danas trebao da sedi, u tom nezavisnom Kosovu. O ljudima da ne govorimo.

Možda odgovor zbunjenim vernicima na “lava koji se bori za Kosovo” leži u činjenici da je SPC ubrzo posle toga dobila iz državnog budžeta milion evra za poreze i doprinose zaposlenih.

Ili možda u činjenici da je SPC od države dobila 2017. godine 59,8 miliona dinara za izgradnju Hrama Svete Trojice u Mostaru, kao i pola miliona evra za izgradnju Sabornog hrama Svetog Simeona Mirotočivog u Beranama u Crnoj Gori. u vreme kada po istraživanjima medija SPC u 40 eparhija godišnje sakupi između 130 i 150 miliona evra.

Što kaže naš narod, od viška glava ne boli, pa tako po svemu sudeći ni patrijarha Irineja od tolikog viška ne boli glava za narod, al’ ga po svemu sudeći jako boli glava za opstanak Aleksandra Vučića.

Nije se patrijarh Irinej oglasio, niti ga je zabolela glava kad je nedavno pokrenuto šest tužbi, a u pripremi su još trideset protiv SPC bred britanskim sudovima zbog pedofilije (OVDE) ali se zato ponovo zabrinuo za režim Aleksandra Vučića.

Kaže patrijarh Irinej: “Socijalni problemi i nezadovoljstvo koje postoji kod nekih slojeva društva ne treba da cepaju narodno biće…”. Pa ako neko negde vidi patrijarha srpskog, nek mu prenese da ti “slojevi društva”, koje muče socijalni problemi i nezadovoljstvo, čine 90 odsto naroda kome on treba da bude duhovni poglavar i da s njim deli dobro i zlo.

Po svemu sudeći, Irinej baš i nije raspoložen da deli dobro i zlo sa tim “slojevima društva”, nekako mu je bogougodnije da deli dobro, bez zla, sa samoproglašenim srpskim gospodarem Aleksandrom i njegovim natovljenim plemstvom.

Zato se patrijarh, u sekularnoj državi Srbiji, odvažio da se umeša i u aktuelne proteste koje su pokrenuli ojađeni, opljačkani, poniženi i samleveni građani, na samrti Srbije.

Kaže naš Irinej da “ne vidi da će biti koristi za narod od podsticanja na takve proteste u Beogradu”.

Koliko naš Irinej ne vidi, to je Srbiji poznato od njegovog postavljenja za patrijarha.

Pitanje je samo da li je njegovo slepilo za pedofiliju u SPC, bežanje mladih iz zemlje, te materijalnom i moralnom  bedom koja caruje Srbijom izazvano samo brojanjem državnih para, koje dobija od vrhovnog tiranina Srbije ili je možda, kojim slučajem, zaslepljen silikonskim poprsjem državne pevaljke, pravosnavno osuđene žene pokojnog najpoznatijeg srpskog kriminalca, na zajedničkom druženju sa carem Rusije.

Na kraju samo da podsetimo na to da je možda najpoštovanija ili najvoljenija osoba u novijoj Srbiji bila, i još uvek je pokojni patrijarh Pavle.

E pa taj patrijarh Pavle je 1991. bio i govorio na protestu kod Terazijske česme.

1997. godine, na današnji dan, 27. januara, patrijarh Pavle je predvodio Svetosavsku litiju koja je probila policijske kordone.

A danas se, srpski patrijarh pod imenom Irinej, kao i veliki broj njegovog sveštenstva, odrodio od naroda, pretvorio u klasu feudalaca i pokušava da ubije i ono malo snage i bunta što je ostalo u srpskom narodu.

Jedino je u pravu Irinej kad priča o opasnosti od cepanja srpskog naroda. E pa da, cepanje se desilo i postoji podela.

I u toj podeli je i on imao veoma značajnu ulogu.

Tako se sada na jednoj strani nalazi Irinej, Vučić, Vulin, Vučićević, Šešelj, Maja Gojković, Ceca Ražnatović, razne sline, lopovi, batinaši, ološi i kriminalci, dok se na drugoj, protivničkoj strani nalazi – Srbija.

Balkanska