Stravična smrt kod Niša usled ujeda stršljenova?

Stravična smrt kod Niša usled ujeda stršljenova?

Nišlija S.S. (78) nastradao je danas oko 17 časova dok je uklanjao gnezdo stršljenova pored jedne vikendice u selu Gabrovac.

On je, prema nezvaničnim saznanjima, pronađen na zemlji pored vikednice bez znakova života ali još nije poznato da li je smrt nastupila usled pada ili usled ujeda stršljenova.

– Sve je počelo tako što je S.S. pozvao vlasnika jedne vikendice nedaleko od manastira da mu pomogne da ukloni gnezdo ovih opasnih insekata koji su se izlegli u neposrednoj blizini kuće jer je navodno imao iskustva u tom poslu.

S.S. je došao sa merdevinama i počeo da uklanja gnezdo, kada se u jednom trenutku pojavio roj stršljenova koji se pojavio oko vikendice. Vlasnik vikendice se u strahu udaljio tridesetak metara od vikendice, kada je video da S.S. leži na zemlji i da se ne pomera. Pozvao je Hitnu pomoć čija je medicinska ekipa u 17.35 časova obavestila policiju da imaju osobu koja je smrtno stradala i da ima povrede glave – kaže izvor.

Za sada se ne zna da li je nesrećni čovek nastradao zato što su ga izujedali stršljenovi, da li je pao nehotice pa zadobio fatalne povrede glave ili je umro od ujeda stršljenova pa pao sa merdevina.

U nesrećnom slučaju je obavešteno tužilaštvo a uzrok smrti pouzdano će se znati tek posle obdukcije.

Advertisements

U blizini vikendice je evidentiran veliki broj stršljenova tako da je posle nesreće bio veoma teško bilo da se priđe do tela nastradalog čoveka.

Izvor: Kurir.rs/Blic