LUTOVAC: DS je jedinstven MILOJIČIĆ: Treba li da nosim samo Mladićevu sliku ili moram i Putinovu?

LUTOVAC: DS je jedinstven MILOJIČIĆ: Treba li da nosim samo Mladićevu sliku ili moram i Putinovu?

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da u DS nema nesuglasica, kako to pišu pojedini mediji i dodao da veruje da će se podrška Savezu za Srbiju, sa drugim opozicionim strankama, potvrditi i na glavnom odboru.

“Dezinformacije o puču putem režimskih medija plasiraju oni koji brinu isključivo o sopstvenom interesu. Podrška Savezu je opšta i stabilna širom Srbije i to će se potvrditi na sednici Glavnog odbora”, rekao je Lutovac za izdanje dnevnog lista “Danas” od četvrtka.

Lutovac je u autorskom tekstu u nedeljniku NIN rekao da postoje mišljenja da je Savez desničarski i da DS nije mesto u njemu, kao i bojazan da će DS izgubiti identitet unutar Saveza, ali da to nije tačno.

“Niti je Savez desničarski, niti će DS da izgubi identitet unutar Saveza. Naprotiv. Savez je nužan oblik organizovanja politički odgovornih činilaca koji su spremni da svoje ideologije i programe podrede univerzalnom opštem cilju – normalizaciji svakodnevnog političkog života u Srbiji”, rekao je Lutovac.

Potpredsednik DS Dejan Nikolić za “Danas” je rekao da svaki iskreni član DS zna da u ovom trenutku, koji je okarakterisao kao dramatični, cilj mora biti osvajanje slobode i zalaganje za opstanak Srbije.

Poslanik DS Radoslav Milojičić Kena, kojeg mediji često navode kao protivnika toga da DS bude deo Saveza za Srbiju, rekao je da stanačke stvari komentariše na stranačkim organima, a da u nedelju ide na Glavni odbor.

“Ali ne znam da li da ponesem samo sliku Ratka Mladića ili moram da nosim i (predsednika Rusije Vladimira) Putinovu, kako bih ispoštovao koaliciju”, rekao je Milojičić za “Danas” aludirajući na partnere DS u Savezu poput pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije.

LUTOVAC: DS je jedinstven MILOJIČIĆ: Treba li da nosim samo Mladićevu sliku ili moram i Putinovu?

Izvor: Beta

Advertisements