SUBNOR: Drvar su oslobodili partizani ’45, a ne Hrvati ’95

DRVAR – Predsednik SUBNOR-a Republike Srpske Rade Džajić izjavio je danas da se članovi te organizacije koji baštine antifašističku borbu, duboko protive najavljenoj proslavi navodnog oslobađanja Drvara u režiji Kantonalnog odbora HDZ-a u Livnu i da je organizovanje te proslave „čista provokacija usmerena prema Srbima”.

On je za agenciju Srna rekao da 1995. godine nije bilo nikakvog hrvatskog oslobađanja Drvara, kako poručuju iz livanjskog HDZ-a, već da su taj grad 1945. tokom Drugog svetskog rata oslobodili partizani, javlja RTRS.

„Kakvo oslobođenje Drvara 1995. i Hrvati… Organizovanje te navodne proslave je čista provokacija usmjerena prema Srbima. To je bezobrazluk i huškanje koje može da probudi tenzije među običnim narodom”, rekao je Džajić i dodao da drvarski i ostali Srbi u FBiH mogu da se aktivno bore protiv toga ili isele.

Advertisements

Livanjski mediji ranije su objavili da je na izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno usvojena inicijativa za obeležavanje 24 godine od „oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara”, uz prijedlog da to 13. septembar u Drvaru, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

One thought on “SUBNOR: Drvar su oslobodili partizani ’45, a ne Hrvati ’95

  1. SUBNOR: DRVAR SU OSLOBODILI PARTIZANI ’45, A NE HRVATI ’95

    А у чему је разлика? Да га партизани нису ослобађали 1945., не би могли ни ни Хрвати 1995. Да су партизани стварно ослобађали Дрвар 1945. ваљда би га бранили 1995.? А нису, него су убјежали у Београд.

    Дрвар су ослободили Србијанци 1918. а Дрварчани су га после предали Хрватима, и то је све.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *