Russian President Vladimir Putin, center, wearing a protective suit enters a hall during his visit to the hospital for coronavirus patients in Kommunarka settlement, outside Moscow, Russia, Tuesday, March 24, 2020. For some people the COVID-19 coronavirus causes mild or moderate symptoms, but for some it can cause severe illness including pneumonia. (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

SZO: Bilo bi dobro da svi poslušaju Putina

MOSKVA – Bilo bi dobro kada bi sve zemlje obratile pažnju na mere u suzbijanju korona virusa kakve je najavio predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju naciji u sredu, rekla je predstavnica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Rusiji Melita Vujnovič.

„Htela sam da kažem juče: da zamolimo Vladimira Vladimiroviča da se obrati pred SZO, svim zemljama”, rekla je ona sinoć.

Prema njenim rečima, SZO je godinama upozoravala da borba protiv globalnih epidemija nije samo zdravstvena nega već podrazumeva i socijalne i ekonomske mere koje je Putin, kako kaže, jasno najavio.

Ona je dodala da je izveštaj odmah predstavila zvaničnicima SZO koji su „bili iznenađeni” Putinovim obraćanjem, javlja Tass a prenosi Tanjug.

Advertisements

Takođe je istakla da SZO prati prakse i strategije koje primenjuju zemlje i dodala da SZO može da izvuče pouke iz ruskog iskustva.

 

Izvor: Politika
Advertisements

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *