ТЕСТ ПРИЈАТЕЉСТВА

Пише: Виолета С. Марсол

„Ако осете да су нам потребни, људи постају бахати и арогантни“ – Шопенхауер.

Јесте ли осетили ово на својој кожи, драги моји.

Можда, да, али сигурна сам да би вам било тешко да то дефинишете.

Питате: „Откуд знам“?

Па свакако, из мог личног искуства. Имајте на уму да вам људи скоро никад неће рећи шта стварно мисле о вама. Али, ће увек то показати некаквим гестом. Зато, требате да пазите како се понашају према вама, а не шта говоре.

Како да знамо који су нам прави пријатељи, а који нису?

Прави пријатељи требају проћи тест седам Библијских грехова. Ако падну на неком од њих, знаћете да вам нису прави пријатељи. Ви се можете и даље дружити, али ћете увек морати да пазите у ком грму лежи зец. Ако једном згреше, ја им не бих давала другу шансу, јер је то исто ко да неком дате други куршум, а већ је једном пуцао у вас и промашио је.

Којих је то седам корака овог теста?

1. Потрудите се да сазнате колико су себични тј. похлепни?
И то не са вама, јер пред вама се могу претварати. Потрудите се да сазнате како се понашају са својом родбином, са осталим пријатељима. Да ли кад имају корист мењају свој однос, постају услужљиви, несмејани? Да ли кују планове да узму имовину неком од своје родбине или су већ имали неку такву епизоду пре? Ако је одговор „да“, онда ће то урадити и са вама кад будете имали нешто вредно за узимање.

2. Установите јесу ли завидљиви?
Ако завиде другима, ако се труде да омаловаже њихов успех, изглед или срећу, исто ће се односити и према вама и оговараће вас када нисте присутни. А завист је енергија која вуче ка дну и такве особе вам нису потребне у вашем окружењу.

3. Јесу ли лењи?
Њихова лењост, сама по себи, не утиче на вас лично, али то је статична енергија која би могла да вас успорава или да чини да се осећате криви ако пожелите да убрзате темпо и да идете напред.

4. Јесу ли горди?
Ако се стално лупају у груди о томе шта су урадили, колико су способни, кога они све познају, шта све поседују, ако у скривеној или директној форми, наговештавају да су бољи од вас, то вам у почетку може изгледати смешно и забавно, али имајте на уму да вас такви људи не сматрају равноправним. А сад кад нема равнотеже у разменама, нема ни истинског пријатељства, јер тај кој себе представља господарем очекиваће да му будете роб.

5. Како се понашају кад су љути?
Покушајте да увидите како контролишу свој бес. Ако не умеју реците „збогом“ том пријатељству, иако можда још није ни почело, јер у тренутку кад се ваш пријатељ можда опет буде разјарио, могуће ја да ваше пријатељство заврши укрштеним песницама.

6. Јесу ли себични?
Онај ко је научен да буде тврдица, тај ће имати и тврдо срце и неће умети да подели са вама ни лепа осећања ни речи утехе.

7. Да ли се понашају блудно?
Какав је њихов сексуални живот не би требало да вас се тиче, али блудни карактер показује да та особа не уме да контролише своје страсти, да сматра да јој је дозвољено да може да узме све што види и пожели. Заправо, показује недостатак морала. То значи, да би једног дана могао да посегне и за нечим што је ваше, ако му се допадне. Па чак и за вашим супружником. Да, да, постоји много таквих примера око нас. А да не причамо о томе да лоше друштво квари добре навике.

И на крају да закључим:

Кад се људи понашају према нама ко да им ништа не значимо, драги моји, треба да им верујемо и да увек имамо на уму да они постају бахати и арогантни ако осете да су нам потребни.

Виолета С. Марсол.

Овај текст је објављен на нашем порталу уз дозволу  аутора и није дозвољено копирање и објављивање без дозволе аутора.

Advertisements

Превод са македонског: Редакција Балканска Правила

Извор: аstroscopia.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *