Tragedija! Preminuo gradonačelnik Zagreba!

Preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u 66. godini života nakon srčanog udara.

Kako prenosi HRT, zagrebački gradonačelnik imao je niz zdravstvenih problema, a u utorak je trebalo ići na operaciju glasnih žica.

Gradom Zagrebom će do lokalnih izbora u junu upravljati Jelena Pavičić Vukičević, zamenica gradonačelnika. Bandić je na čelu Zagreba bio 21 godinu, podseća HRT.

„U dubokoj tuzi obaveštavamo sugrađanke i sugrađane, saradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. februara u 66. godini života od posledica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Živeo je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći celoga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vest, javnost ćemo obavestiti naknadno.

Počivaj u miru“, saopšteno je iz Grada Zagreba.

Milan Bandić rođen je 1955. u Grudama, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu. Godine 2000. upisao postdiplomske studije.

Od 1980. do 1983. bio je zaposlen u fabici Ledo, od 1983. do 1990. na Opštini Pešćenica.

Od 1995. do 2000. bio odbornik u Skupštini grada Zagreba.

Advertisements

Prvi put za gradonačelnika izabran je 2000. godine, a na tom mestu do danas napravio je pauzu samo u period od 2002. do 2005. kada je bio zamenik gradonačelnika.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *