Tramp: Vratio sam se iz Pariza gde sam im rekao – ne može više ovako

Tramp: Vratio sam se iz Pariza gde sam im rekao – ne može više ovako

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je na Tviteru da se “tek vratio iz Pariza” s obeležavanja 100. godišnjice okončanja Prvog svetskog rata gde je svetskim liderima poručio da Vašington plaća “hiljade milijardi dolara” za vojnu zaštitu drugih zemalja i da “takva situacija ne može da se nastavi”.

Tramp: Vratio sam se iz Pariza gde sam im rekao - ne može više ovako
Screenshot

“Tek što sam se vratio iz Francuske gde je mnogo toga postignuto na mojim sastancima sa svetskim liderima”, tvitovao je Tramp.

On je ocenio da “nikada nije lako kada iznesete činjenicu da prema SAD treba da se ponašaju pravično, što nije rađeno, kako na vojnom tako i na trgovinskom planu”.

“Mi plaćamo VELIKE delove (budžeta namenjenih) za zaštitu drugih zemalja, stotine milijardi dolara, da bismo imali tu privilegiju da da gubimo stotine milijardi dolara u trgovini sa tim istim zemljama. Rekao sam im da takva situacija ne može da se nastavi – to je, kao što je i uvek bilo, smešno nepravično prema SAD. Ogromne količine novca potrošene na na zaštitu drugih zemalja, a mi zauzvrat nemamo ništa osim trgovinskih deficita i gubitaka”, naveo je američki predsednik na ovoj društvenoj mreži.

On je dodao da je “vreme da ove bogate zemlje ili plaćaju SAD za sjajnu vojnu zaštitu, ili se štite same”.

Advertisements

“I trgovina mora da bude SLOBODNA i PRAVIČNA!”, zaključio je Tramp.

Izvor: Vesti online