Troškovi preseljenja – sve što trebate znati

Selidba je važan životni događaj u životu svakog pojedinca.

Promena životnog prostora može imati značajan uticaj na svakodnevni život, a ceo proces selidbe je često praćen stresom i pitanjima da li će sve proći kako treba, kako ćete se uklopiti u novi prostor, da li će vam odgovarati novi deo grada. ti i tako dalje.slično.

Pored toga, ono što ne smemo da izostavimo tokom priče o selidbi su troškovi koji mogu u velikoj meri uticati na vaš novčanik. Ako ste pronašli novi stan ili kuću, ili ste na korak od pronalaska i zanima vas cena preseljenja, nastavite da čitate naš tekst i informišite se!

Pročitajte na koje troškove možete da računate i kako da uštedite u pojedinim segmentima koje selidba podrazumeva.

Angažovanje agencije za preseljenje je sastavni deo promene životnog prostora

Koliko je lokacija sa koje se selite udaljena od vašeg novog doma?

Šta god da odgovorite – skoro uvek će vam trebati usluge agencije za selidbe – osim ako se, naravno, ne uselite u ulaz pored vašeg.

Ako idete iz jednog grada u drugi, cena će svakako biti veća jer je udaljenost od tačke A do tačke B veća. Cene koje nude agencije zavise i od udaljenosti i usluga koje pružaju, ali i od kvaliteta tih usluga.

Kada birate agenciju, uvek dobro proučite ponudu i izaberite onu koja nudi odličnu vrednost za novac. Danas postoji mnogo ponuda, a ukoliko su vam potrebna selidbe u Beogradu i širom Srbije, na sajtu www.selidbebeogradekspres.rs pronaći ćete kompletnu uslugu selidbe za skoro sve lokacije u Srbiji po pristupačnim cenama.

Ako se i dalje krećete van granica svoje zemlje, imajte na umu da su cene usluga selidbe iz Zagreba u Beograd ili neki drugi grad u regionu mnogo veće, posebno kada razmišljate o prelasku granice ovim putem.

Da li znate šta pokrivaju usluge selidbe i kako možete da uštedite u ovom segmentu?

Koje usluge agencije za preseljenje možete izabrati?

Prilikom odabira agencijskih usluga, treba da znate da možete angažovati profesionalce za kompletnu uslugu koja podrazumeva pakovanje i transport od tačke A do tačke B, kombijem ili kamionom, prema vašim potrebama i količini nameštaja koji nosite.

Ukoliko želite da uštedite u ovom segmentu, možete izabrati opciju kupovine kutija od agencije za selidbe i samopakovanje. Međutim, ukoliko nemate dovoljno vremena, kompletna usluga profesionalaca je najbolji izbor i odlična investicija koja će uštedeti energiju i vreme, i smanjiti količinu stresa koji ovaj proces svakako zahteva.

Opremanje novog doma i kupovina nameštaja

Opremanje novog stana ili kuće može biti veoma uzbudljivo. Izbor boje za zidove, kupovina novog nameštaja i sitnica za stan – to su veoma interesantni procesi u koje se kreativni ljudi rado upuštaju.

Međutim, u naletu dobrog raspoloženja, mnogi od nas troše velike sume novca na nameštaj koji nije baš potreban.

Šta možete učiniti da uštedite novac u ovoj oblasti?

Pre svega, dobro razmislite o tome kako želite da izgleda vaš novi dom, koji stilovi odgovaraju vašem afinitetu i koji komadi nameštaja su vam zaista potrebni.

Zatim razmislite da li vam pojedinačni komadi nameštaja iz vašeg starog stana mogu poslužiti da postignete pun pogodak sa dizajnom enterijera. Čak i ako vam stari nameštaj ne odgovara, to ne znači da morate da kupujete novi.

Šta to zapravo znači?

Možete sami započeti proces restauracije nameštaja!

Premažite stari krevet novim materijalom i obradite drvo da biste dobili novi sjaj. Iako se ovaj zadatak može činiti teškim, uz kratke informacije i konsultacije sa stručnjacima, ovaj zadatak će biti izazovan – ali izvodljiv!

Dok je vaš novi stan još prazan, krečenje je posao koji možete da obavite sami, u društvu partnera ili najboljih prijatelja. Kupite kvalitetne boje i pribor, pustite opuštajuću muziku i uživajte u procesu farbanja!

Pored restauracije nameštaja, još jedan način da uštedite u ovoj oblasti je i prodaja vašeg korišćenog nameštaja. Novac zarađen na ovaj način možete iskoristiti kao dobru investiciju za kupovinu novih komada, koji će ukrasiti vaš dom.

Organizujte se na vreme i uštedite novac

Organizacija u žurbi uglavnom podrazumeva veće novčane troškove.

Dakle, odličan način da uštedite novac je da planirate svoj potez na vreme. Na ovaj način nećete uštedeti samo novac, već i energiju, i smanjiti količinu stresa koju ova životna promena nosi.

Nekoliko nedelja pre nego što planirate da promenite životni prostor, istražite onlajn preko agencije za selidbe, informišite se o njihovim uslugama i cenama, kontaktirajte ih i izaberite onu koja vam najviše odgovara.

Takođe, na vreme potražite novi nameštaj, osvetljenje, aparate i sitnice koje su vam potrebne za udoban svakodnevni život. Ukoliko nemate vremena da posećujete salone nameštaja i prodavnice sa detaljima enterijera, predlažemo da istražite onlajn prodavnice, a iz svoje fotelje izaberete prodavnice koje nude najbolju vrednost za novac.

Tako da možete bezbrižno dočekati dan preseljenja i uživati u svom novom domu nakon samo nekoliko dana.

Nadamo se da je naš tekst bio zanimljiv, ali i koristan i da ste sada spremni da organizujete selidbu bez stresa i uštedite u segmentima gde je to moguće!

Advertisements

 

Fotografije:

  1. https://www.pexels.com/photo/couple-carrying-cardboard-boxes-in-living-room-

2. 4506270/https://www.pexels.com/photo/interior-design-of-a-house-1571460/

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *