Tužilaštvo Kosova: Dokument koji je objavio Đurić o svedočenju Rade Trajković je falsifikat

Tužilaštvo Kosova: Dokument koji je objavio Đurić o svedočenju Rade Trajković je falsifikat

Svedočenje predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rade Trajković pred Specijalnim tužilaštvom Kosova u predmetu ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića nije bilo presudno za hapšenje i pritvor dvojice osumnjičenih, saopštilo je danas to tužilaštvo.

U saopštenju koje je preneo prištinski portal insajderi.com, Specijalno tužailaštvo je istaklo da dokument koji je objavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić na društvenim mrežama, koji se odnosio na svedočenje Rade Trajković, nije ni originalan ni autentičan.

Do kraja februara Vučić i Tači potpisuju sprazum. U jednoj od tačaka biće navedeno „da Srbija nema ništa protiv da Kosovo bude član međunarodnih organizacija“
Foto: Screenshot

„U cilju pružanja tačnih informacija obaveštavamo vas da je Rada Trajković ispitana kao svedok u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, gde je ispitan značajan broj drugih svedoka, ali ni na koji način njeno svedočenje nije bilo odlučujuće za hapšenje i pritvor dvojice osumnjičenih kao što su srpski političari rekli“, navodi u saopštenju tužilaštva.

Specijalno tužilaštvo Kosova je podvuklo da je posvećeno rasvetljavanju slučaja ubistva Olivera Ivanovića „i ni na koji način nije pod uticajem političara u Srbiji ili bilo gde, koji govore o Ivanoviću“.

„Stoga, apelujemo na sve političare da se uzdrže od izjava koje mogu da utiču na normalan tok postupka ili čak ugroze svedoke“, navodi se u saopštenju STK.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je izjavio da je svedočenje Rade Trajković uticalo na određivanje pritvora dvojici Srba, Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću koji su osumnjičeni za ubistvo Ivanovića.

Tužilaštvo Kosova: Dokument koji je objavio Đurić o svedočenju Rade Trajković je falsifikat
Screenshot

Đurić je u objavi na svom Tviter nalogu napisao da, ako je istina da je Trajković prištinskim istražnim organima „klevetala svoju državu“, može samo da iskaže „najotvorenije gađenje i prezir prema takvoj osobi“.

Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *