U nedelju 9. juna u Paraćinu poetsko druženje sa Violetom Aleksić, književnicom i novinarkom

U nedelju, 9. juna 2019. godine od 17:00 časova u prostorijama restorana “035” u Paraćinu, pozivamo vas na poetsko druženje sa Violetom Aleksić, književnicom i novinarkom.

Pored autorke na ovom događaju govoriće i Tanja Janković, filolog, ikonopisac i kaligraf. U toku večeri očekuju vas i lepa muzička iznenađenja.

Dođite da se družimo!!!

U nedelju 9. juna u Paraćinu poetsko druženje sa Violetom Aleksić, književnicom i novinarkom

Biografija:

Violeta Aleksić, rođena 01.01.1974 godine u Levču piše od svoje 15 godine. Svoju prvu zbirku pesama “Negde u mojoj pesmi ” sa urednikom Slavkom Ćelapom, izdala je 2011 godine.

Iste godine u štampu ulazi druga zbirka pesama “Život je čudan momak” koju izdaje u BEOKNJIZI, urednik Stevan Krstec.

Treća, neplanirana zbirka pesama “Nisi ti meni bilo ko “, nastala je 2012 godine, izdavčka kuća “IP Jovan” i Stevan Krstec uradili su ovu knjigu koja je nekoliko puta kasnije štampana.

Četvrta zbirka poezije “Kada se hrabrost odrobija ” (Ip Jovan) i roman “U tvojim godinama ” (Beoknjiga ), izlaze 2013., knjige je takođe uredio Stevan Krstec.

Godine 2014., knjiga “Nisi ti meni bio ko ” štampa se na romskom jeziku u izdavačkoj kući RRom produkcija Beograd. Na knjizi su radili Zlatomir Jovanović i Bajram Haliti.

Iste godine nastaje i knjiga “Ako me razumeš” koja je izdata u izdavačkoj kući ARTE.

Knjiga “Dan kada se bre vratilo kući”, prva knjiga kratkih priča izlazi 2016 godine, urađena je u saradnji sa izdavačkom kućom Kreativna radionica Balkan, iste godine izlazi još jedna zbirka poezije “Kompas” koju izdaje izdavačka kuća RRom produkcija Beograd.

Peto, dopunjeno izdanje zbirke pesama “Nisi ti meni bilo ko” u saradnji sa Kreativnom radionicom Balkan izlazi 2016. godine.

Od 2011. do 2016. godine, Violeta Aeksić je učesnik na Beogradskom međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Godine 2013. postaje član Udruženja književnika Srbije a 2014. godine i član Udruženja srpskih pisaca Švajcarske

2015. godine postaje član i književnog kluba “Sedmica” iz Frankfurta a 2016. postaje i član Udruženja Milutin Milanković iz Beograda.

Član je mnogih književnih klubova u matici, dijaspori i regionu, iza sebe broji mnoge medijske nastupe kao i promocije u zemlji, regionu i rasejanju. Aktivno se bavi humanitarnim i društvenim radovima u mnogim udruženjima u Švajcarskoj.

Dopisnik je Radio Beograda, svake srede ima svoj dodatak u emisiji “VEČERAS ZAJEDNO”.

Bila je voditelj i zamenik urednika srpskog radija “Radio Mladost “.

Prvo svoje znanje u “etru”, Vioeta Aleksić stiče u emisiji “Iz prvog reda”, autora Dragana Stepanovića. Emisija već godinama postoji na Radiju Novosti.Treba dodati da je upravo u toj emsiji nastala ideja o kulturnoj rubrici Horizonti koja se emitovala svakog petka u trajanju od 20 minuta.

Kao kolumnista Violeta Aleksić je pisala i za nekoiko naših novina.

Dopisnik je i RTK2, srpske televizije na Kosovu i RTS-a.

Već 24 godine živi i stvara u Švajcarskoj i aktivno sarađuje sa kolegama u dijaspori…

Od juna 2018. godine zajedno sa Tanjom Radjević osniva emisiju na srpskom jeziku u medijskoj kući Kanal K pod imenom Radio KRUG… Iste godine postaje dopisnik Levačkih novina.

U avgustu izlaze još dva naslova Violete Aleksić, zbirka pesama i priča “PREVEŠT” i drugo izdanje romana “U TVOJIM GODINAMA”, takođe urađenih u izdavačkoj kući Kreativna radionica Balkan…

Advertisements

11. decembra 2018.godine postaje član Udruženja novinara Srbije – sa internacionalnom identifikacijom…

Na skupštini Društva književnika Vojvodine, održanoj 23.03.2019. godine u Novom Sadu, jednoglasnom odlukom za novog člana između ostalih primljena je i Violeta Aleksić, književnik i novinar iz Švajcarske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *