“Fantomi slobode”: 15 godina Zrenjanin nema vodu za piće, hoćemo tačan datum kad ćemo dobiti vodu ili krećemo u štrajk glađu!

Miljan Čičić i Milan Pernat, predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF), koje mnogi u Srbiji, zbog njihove beskompromisne borbe protiv tiranije nazivaju i “Fantomima slobode”, najavili su danas da će početi štrajk glađu, ako za sedam dana ne budu ispunjeni njihovi zahtevi koji se tiču kvaliteta zrenjaninske vode za piće.

Predstavnici PUF danas su gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću predali zahteve u kojima traže postavljanje cisterni sa ispravnom pijaćom vodom, koja će biti dostupna svim građanima Zrenjanina.

“Fantomi slobode”: 15 godina Zrenjanin nema vodu za piće, hoćemo tačan datum kad ćemo dobiti vodu ili krećemo u štrajk glađu!
Milan Pernat i Miljan Čičić, Foto: Privatna arhiva

Od gradonačelnika se traži i tačan datum kada će zrenjaninska fabrika pijaće vode početi da isporučuje vodu, uz potvrdu nadležnog organa ili institucije.

„Ukoliko ovi zahtevi ne budu ispunjeni, u razumnom roku od sedam dana, bićemo primorani da pristupimo radikalnom činu, a to je štrajk glađu ispred Skupštine opštine Zrenjanin, do ispunjenja zahteva“, rekao je FoNetu Miljan Čičić, a prenosi Danas.

On je istakao da se ušlo u 15. godinu od kada je na snazi zabrana vode za piće i pripremanje hrane u Zrenjaninu. Podseća i da se ušlo u drugu godinu od kada je završen pogon prečistača vode, a da niko ne zna šta se sa time dešava i zašto on ne radi.

Čičić upozorava da je građanima u Zrenjaninu uskraćeno jedno od osnovnih ljudskih prava, a to je pravo na zdravu vodu.

Foto: Balkanska M. A. M.

„Voda u Zrenjaninu toliko smrdi da je njome nemoguće umiti lice ili oprati zube, a tuširanje i kuvanje sa takvom vodom su misaona imenica“, izjavio je jedan od vođa PUF.

On za gradonačelnika Zrenjanina ima konkretno pitanje.

„Da li vi kao gradonačelnik zaista smatrate da osiromašeni građani imaju novca da svakodnevno kupuju flaširanu vodu ili smatrate da ovo nephodno javno dobro treba da se koristi za nečiji profit?“, upitao je Čičić.

Pokret ujedinjenih fantoma na satiračan način kritikuje politička dešavanja u Srbiji, a nedavno su najavili i početak svog političkog delovanja, piše Danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *