U toku je puč u PSG: Veljanovski ruši Sergeja

U toku je puč u PSG: Veljanovski ruši Sergeja

Ko se u subotu zatekao na sednici Predsedništva Pokreta slobodnih građana, pomislio bi da se nalazi, u najmanju ruku, na skupu nekog od mnogobrojnih četničko-patriotskih skupina.

Naime, sve je bilo tu, urlanje, pretnje, ucenjivanje, psovanje, hvatanje za kragne… samo su još noževi i masna gibanica falili, piše portal Obaveštajac.

Predstava se, na iznenađenje mnogih, odigravala po scenariju i u režiji profesora Radeta Veljanovskog, “biznismena” i saborca Čede Jovanovića Zorana Vuletića, i Snežane Tasov, a za kraj predstave je planirano da se odigra likvidacija glavnog lika, Sergeja Trifunovića i odbacivanje njegove kandidature za predsednika Pokreta slobodnih građana.

U toku je puč u PSG: Veljanovski ruši Sergeja
Sergej Trifunović

Stari oprobani komunista i večiti saradnik raznoraznih službi, prof. Rade Veljanovski spremao je već duže vreme svog pulena advokata Aleksandra Olenika da zameni, sad već bivšeg predsednika PSG Sašu Jankovića.

U međuvremenu se svim silama trudio da svojim savetima Saši Jankoviću nanese što veću političku štetu, i da ga preko svojih kanala u raznim medijima ponizi, iskalja i vremenom otera iz PSG. To se desilo ranije nego što je očekivao, jer Janković više nije imao stomak za spletke koje je Veljanovski sa društvom pravio od osnivanja pokreta, a i ranije.

Rade Veljanovski, Foto: Screenshot

Po odlasku Jankovića, Veljanovski je odmah izbacio u prvi plan svog kandidata za predsednika Aleksandra Olenika, koji je kao bezlična osoba idealan za oblikovanje od strane starog lisca Veljanovskog.

Inače Olenik je javnosti poznat samo kao ljubimac Nataše Kandić i pravni zastupnik njenog Fonda za humanitarno pravo, i kao pravni zastupnik Gej strejt alijanse, pa je kao takav bio zgodan za raznorazna ucenjivanja, ako bi to bilo potrebno.

Celu tu kombinaciju pokvario je Sergej Trifunović svojom kandidaturom za predsednika. 

Onda je krenula panika i panični odgovor na to jer Olenik, pored u narodu omiljenog Trifunovića, nema nikakve šanse da pobedi.

Panična reakcije je kulminirala na sednici Predsedništva u subotu 19. januara kad su Veljanovski, Vuletić i Tasov pokušali da neregularno i mimo statuta smene poverenike koji im ne odgovaraju, i koji su većinom na strani Sergeja Trifunovića, te da postave svoje poslušnike i poltrone kako bi Olenika postavili za predsednika. Inače, PSG predsednika bira glasovima poverenika i osnivača.

Pokušaj je propao jer su poverenici i osnivači prisutni na sednici, kojima je dosta uništavanja PSG od strane Veljanovskog i koji su u većini, oštro napali i Veljanovskog i njegovu kamarilu, tako da umalo nije došlo do fizičkog incidenta da nije prihvaćena kandidatura Trifunovića i da Veljanovski sa svojima nije glavom bez obzira napustio salu u kojoj se odvijala sednica.

Velikom brzinom se vest proširila među poverenicima i osnivačima koji nisu bili prisutni i koji zgađeni postupcima Veljanovskog i kompanije već duže nisu aktivni u pokretu. Oni listom najavljuju dolazak 26. januara kad će se birati predsednik, tako da je pobeda i Sergeja Trifunovića a samim tim i pobeda i Pokreta slobodnih građana skoro izvesna.

I sad u ovaj tekst moramo na kratko da ubacimo priču o 600.000 evra koje je još letos Aleksandar Vučić izdvojio za “kupovinu” Demokratske stranke Srbije. Preko koga i kako je to pokušao da uradi, Obaveštajac će pisati u narednim danima, u svakom slučaju taj pokušaj nije uspeo, a novac je ostao nepotrošen. Novac stoji i čeka da se uloži u kupovinu ili razbijanje nekog pokreta, stranke ili pojedinca. 

Toliko o tome, sad nastavljamo o Veljanovskom.

Pošto je jasno da njegov pulen ne može da postane predsednik PSG, Rade Veljanovski u najveće lobira da se za članove Predsedništva izaberu njemu odani ljudi. U PSG je Predsedništvo najbitniji organ i odluke donosi konsenzusom. Za izbor dva a moguće i četiri člana predsedništva PSG kandidati su Petar Miletić, Biljana Stojković, Snežana Tasov, Ivan Milanović, Lidija Martinović, Bojan Bondžić i Miloš Marković. O tome ko su od njih kadrovi Radeta Veljanovskog Obaveštajac će pisati možda već sutra.

U svakom slučaju podvala Aleksandra Vučića, Radeta Veljanovskog, “službe” i raznoraznih neprijatelja građana Srbije nije uspela i Trifunović će biti izabran za predsednika, a od njega zavisi hoće li PSG zauzeti visoko mesto na političkom nebu Srbije, kako i zaslužuje.

Zato su jako bitni i prvi koraci koje bude činio kao predsednik.

A 600.000 evra još stoje i čekaju da budu potrošeni…

Izvor: Obaveštajac