U Zemunu se sastao Vučić sa naprednjacima, tema Putin i izbori

U Zemunu se sastao Vučić sa naprednjacima, tema Putin i izbori

BEOGRAD – Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić održao je danas u hali “Pinki” u Zemunu sastanak sa oko 3.000 članova Izvršnog odbora i beogradskog odbora te stranke, a jedna od tema bili su i vanredni parlamentarni izbori.

Član predsedništva SNS-a Nebojiša Stefanović potvrdio je za TV Prva informaciju o sastanku i naveo da je Vučić prisutnima rekao da odluka o vanrednim izborima “nije ni laka, ni brza”, da je povoljan momenat za stranku da se oni dogode, ali da treba “gledati šire interese”.

“Mi smo uvek spremni za izbore, ali treba videti da li je u ovom trenutku to dobro za Srbiju”, kazao je Stefanović i dodao da u SNS-u u ovom trenutku razmatraju šta je u interesu Srbije i kada budu “formirali mišljenje” šta je najbolje za Srbiju, sa tim će “izaći”.

Stefanović je rekao i da je Vučić članovima IO i beogradskog odbora SNS-a predstavio svoj plan za 2019. godinu i šta je to što od njih očekuje kako bi bili još bolji u ovoj godini.

“SNS nije samozadovoljna stranka, već ona koja se bori za bolji život svih ljudi u ovoj zemlji”, rekao je Stefanović.

Tema sastanka bila je i 17. januar, kada u posetu dolazi predsednik Rusije Vladimir Putin, a nekoliko nevladinih organizacija najavljuje da će uz podršku SNS organizovati doček ruskog predsednika kod hrama Svetog Save.

Najpre je u Zemunu održan sastanak proširenog Izvršnog odbora na kome se govorilo o izborima. Posle toga, u Hali Pinki u Zemunu počeo je sastanak proširenog Beogradskog odbora SNS i Izvršnog odbora.

Okupljenim članovima stranke se obratio i Aleksandar Vučić. On je na početku svog obraćanja pozdravio prisutne i rekao da će predstojeća godina biti teška i komplikovana.

Na spominjanje izbora čuo se gromoglasan aplauz, ali nije saopšteno da li će oni biti održani.

Vučić je ranije rekao da ne isključuje mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, a da će za odluku o tome presudni biti državni a ne partijski razlozi.

U Zemunu se sastao Vučić sa naprednjacima, tema Putin i izbori

Izvor: Kurir.rs/Beta/Tanjug