Umesto smanjivanja socijalnih, razlika vlast planira avione na pisti spremne za beg

Umesto smanjivanja socijalnih razlika vlast planira avione na pisti spremne za beg

Građanski blok 381 saopštio je da se oštro protivi smanjivanju sredstava za socijalnu zaštitu i kulturu u budžetu Srbije za narednu godinu, dok se istovremeno povećavaju troškovi za policiju, vojsku i avio službu.

Srbiji trebaju socijalna sigurnost, smanjivanje socijalnih razlika, kultura i mir, sloboda i pravda,  Umesto njih, vlast planira pretorijansku gardu, strah, nesigurnost i avione na pisti spremne za beg. Policijska država i socijalna nepravda pravo su lice autokratske vlasti u našoj zemlji i Predlog zakona o budžetu to tačno prikazuje“, ističe predsednik Građanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih građana Saša Janković, piše Danas.

Advertisements
Umesto smanjivanja socijalnih razlika vlast planira avione na pisti spremne za beg
Screenshot

Kako se navodi u saopštenju tog političkog bloka, predlog zakona o budžetu predviđa umanjenje sredstava za socijalnu zaštitu za više od jedne i po milijarde dinara, kao i 900 miliona dinara manje za subvencije u kulturi. S druge strane predviđeno je 11,3 milijarde dinara više za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova, 23,3 milijarde dinara više za ministarstvo odbrane, a sredstva za avio službu Vlade su gotovo udvostručena.

GB381 i PSG su u svom programu jasno istakli da će graditi socijalno odgovornu državu sa čovekom i ljudskim potrebama u centru pažnje, a da se ulaganja u obrazovanje, zdravstvo i kulturu više neće smatrati troškom već najboljom investicijom u budućnost Srbije kao normalne i uređene države.

Umesto smanjivanja socijalnih razlika vlast planira avione na pisti spremne za beg