Marko Đurić je spremljen da zameni istrošenog Vučića

Marko Đurić je spremljen da zameni istrošenog Vučića

Jedan od naših najboljih novinara i književnika današnjice Dragan Jovanović, gostovao je nedavno u emisiji produkcije Balkan info.

Marko Đurić je spremljen da zameni istrošenog Vučića
Dragan Jovanović, Screenshot

Između ostalih, jedna od tema bila je i hapšenje Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.

Za taj događaj Dragan Jovanović navodi da se, igrom slučaja, njegovo mišljenje o tome poklapa i sa mnogim diskutabilno-nevladinim organizacijama i sa „poštenom srpskom inteligencijom“ (u koju ne ubraja srpsku opoziciju), kako je sve to bila dobro izrežirana predstava, a da su glavni režiseri Hašim Tači i Aleksandar Vučić.

Jovanović razotkriva enigmu „Ko je Marko Đurić?“

Ilustracija

Dragan Jovanović navodi da je Đurić jedna vrlo interesantna figura, iako ga na društvenim mrežama posprdno nazivaju Pinokiom, pošto ga Vučić upotrebljava kao Pinokija za kontinuirano iznošenje laži, u trenucima kad je Vučić  zauzet drugim obavezama..

„Pitanje je“, nastavlja Jovanović, „da nije možda i Vučić Pinokio i ko je u tom slučaju Đepeto? Da li je Đepeto Angela Merkel ili neko mnogo ozbiljniji?“.

„Mali Marko Đurić je praunuk Nikole Pašića i  po drugoj rodbinskoj liniji praunuk Stojana Protića.“

Jovanović dalje u razgovoru otkriva poreklo Marka Đurića:

Dragan Jovanović, da bi objasnio pedigre Marka Đurića, priča o događaju poznatom kao „Bernska afera“, koji je opisao u svojoj knjizi „Niče iz Guče“.

Jovanović nas najpre upoznaje ko je bio Mladen Protić iz Guče (nije u srodstvu sa Stojanom Protićem), sin Đoke Protića (Pašićevog kuma i jednog od osnivača Radikalne stranke):

– „Mladen Protić je bio agronom, osnovao je čačanski rasadnik, učestvovao je u Balkanskim ratovima i prešao u Prvom svetskom ratu Albaniju. Prilikom prelaska Albanije, Protić se razboleo i poslat je na lečenje u Nicu. Kada se tamo zalečio, Mladen je otišao za Bern gde je bilo sedište srpskog Crvenog krsta i gde je stizala roba iz celog sveta, pa i iz Amerike, namenjena srpskoj vojsci. Samo je američki predsednik Vilson dao milion dolara u kešu, plus materijalnu pomoć.“

– „Taj Nikola Pašić, deda Marka Đurića, preko fiktivne jevrejske firme u Londonu, prodavao je tu robu (koja je bila namenjena srpskoj vojsci) austrougarskoj vojsci s kojom je bio tog trenutka u ratu!“ – ističe Dragan Jovanović.

Nikola Pašić je lopovlukom, zaradio 40 miliona ondašnjih švajcaraca, što bi danas iznosilo između četiri i pet milijardi evra! Zato je Apis morao biti ubijen

Nikola Pašić, Foto: Wikipedia

– „To je taj Nikola Pašić, čiji spomenik imamo u Beogradu i koji bih ja da imam dovoljno eksploziva srušio, pa makar robijao“, kaže Jovanović. „On je tim transakcijama, da ne kažem lopovlukom, zaradio 40 miliona ondašnjih švajcaraca, što bi danas iznosilo između četiri i pet milijardi evra!“.

– „Sin Pašićev, Rade Pašić, je mala beba u lopovluku koji je njegov tata uradio u toku Velikog rata, kao predsednik srpske vlade u izbeglištvu!“, priča Dragan.

– „Protić iz Guče je primetio taj lopovluk, obavestio je pismom sve političare za koje je smatrao da su iole pošteni ( Trišu Kaclerovića, Ljubu Davidovića i još neke) i obavestio je Apisa“, nastavlja Dragan Jovanović. „Međutim, to pismo Apisu je presretnuto. Pašić je znao da će Apis, ako dobije to pismo, likvidirati i njega i sve koji mu stanu na put. Zato je Apis i streljan u Solunu, na groblju, kao pas…“

– „Da bi se ubio Apis, morali su prvo, Apisovog pobratima, Vojvodu Vuka, da ubiju s leđa na Kajmakčalanu. Đeneralštab je to odlučio, a potpisao Vojvoda Petar Bojović. Ceo đeneralštab su činili masoni, mason je i kralj Aleksandar, Mason je i Nikola Pašić“, objašnjava Dragan Jovanović.

– „Stojan Protić, ambasador, odnosno izaslanik Srbije u Bernu je uspeo da Mladena Protića, iz Guče, strpa u u ženevsku ludnicu, kako bi se lopovluk sakrio.

Stojan Protić, Foto: Wikipedia

‘Zanimljivo’ je da će unuk Stojana Protića, Milan, koji se isto preziva Protić, isto će biti ambasador u Bernu i u Vašingtonu, pa će biti gradonačelnik, pa će biti sve što poželi…“, detaljno pojašnjavlja Jovanović i nastavlja:

“…unuk Stojana Protića, Milan, koji se isto preziva Protić, isto će biti ambasador u Bernu i u Vašingtonu, pa će biti gradonačelnik, pa će biti sve što poželi…“, Foto: N1

– „E, iz te porodice (Pašić – Protić) dolazi mali Marko Đurić! To Srbi trebaju da znaju. Taj dečko u opšte nije naivan. Dečko je spremljen tamo negde, da li u Bilderbergu ili ko zna gde, on je spremljen da bude naslednik potrošenom Aleksandru Vučiću.“

– „Njega nije slučajno za sebe prigrabio Vojislav Koštunica, koji je takođe mason i malo ko zna da je Koštunica, kad je proglašen za predsednika, odmah kao otišao u Hilandar, ali niko ne zna da je sa Svete Gore otišao u Vatikan. Pošto je Koštuničina firma (DSS) propala, onda je Marko prosleđen u SNS kome je krenuo uspon. U toj masonskoj piramidi se i te kako računa na Marka Đurića. On će preuzeti kormilo Srbije posle Vučića. Poverenje u Vučića kod Srba na Kosovu opada, ali zato poverenje u Marka Đurića raste, još je sada on dobio i oreol mučenika i po meni, on sada ima mnogo bolje pozicije na Kosovu od samog Vučića.“

Advertisements

Vučićeva strategija je ‘oće kaki-neće kaki

Foto: Facebookreporter.org

– „Vučić je već istrošen, njegova taktika i dnevna i dugoročna je „‘oće kaki-neće kaki“, ponaša se kao malo dete na noši i to je njegova strategija i u dnevnoj i u dugoročnoj politici, ako on u opšte ima dugoročnu politiku. A što se tiče Marka Đurića, živi bili, pa videli“, zaključuje Dragan Jovanović.

M. A. M.