Vanredno stanje u Njujorku: Strahuje se od terorističkih napada

Vanredno stanje u Njujorku: Strahuje se od terorističkih napada

Mere bezbednosti u Njujorku podignute su na najveći nivo zbog pronađenih eksplozivnih uređaja i sumnjivijh pošiljki, saopštio je guverner tog grada Endrju Kuomo. On je rekao da su pripadnici policije duplirani na mostovima, tunelima, aerodromima i masovnim tranzitnim sistemima, prenose američki mediji.

Vanredno stanje u Njujorku: Strahuje se od terorističkih napada
Pixabay

“Tokom poslednja dva dana pronađeni su eksplozivni uređaji na tri lokacije u Njujorku. Policija pomaže tajnu službu i druge relevantne savezne i lokalne vlasti u ovoj istrazi. Javna sigurnost je naš prioritet i preduzimamo sve mere predostrožnosti kako bismo osigurali bezbednost Njujorčana. Kao mera opreza, poslato je 100 dodatnih vojnika nacionalne garde kako bi se udvostručila sigurnost vitalnih delova grada, uključujući aerodrome Lagardija i JFK, sisteme masovnog tranzita, mostove i tunele”, otkrio je Kuomo.

Paketi, koji liče na improvizovane bombe, poslati su na adrese bivših predsednika SAD Baraka Obame i Bila Klintona, čija je supruga Hilari bila kandidat na predsedničkim izborima u Americi 2016. godine. Sličan paket primila je i kancelarija agencije Si-En-En u NJujorku, nakon čega je evakuisana zgrada Tajm Vorner centra na Menhetnu.

“Građani Njujorka nikada nisu podlegli strahu ili zastrašivanju, ni danas neće biti drugačije. Mi smo snažni, otporni i nećemo dozvoliti teroristima da promene način na koji živimo. Nećemo dozvoliti da terorizam pobedi”, poručio je Kuomo.

Pored improvizovanih bombi, koje su poslate Obami i Klintonu, danas su presretnuti i sumnjivi paketi namenjeni bivšem državnom tužiocu Eriku Holderu i kongresmenki sa Floride, Vaserman Šulc.

Nijedan od paketa nije eksplodirao niti ima podataka da je neko eventualno povređen, navodi AP.

Advertisements

Izvor: Blic