Veljko Mijailović: Kad huligani i osobe sa poternica napadaju policiju ministar ćuti, kad se desio narod on se setio policije

“Policijski sindikat Srbije najoštrije osuđuje svaki napad na policijske službenike, kao što to radimo i svih 12 proteklih godina, i apelujemo na građane da ne provociraju i napadaju policijske službenike, jer ko god to radi radi protiv naroda I države i nije ništa drugo do provokator kome je u cilju da se izazove incident i stradanje. Policijske službenike pozivamo da postupaju strogo u skladu sa zakonom i nikako policija ne sme biti žrtva politike”, navodi se u saopštenju Policijskog sindikata.

Veljko Mijailović: Kad huligani i osobe sa poternica napadaju policiju ministar ćuti, kad se desio narod on se setio policije
Foto: Vanja Đurđević

Vrlo je providno što se ministar Stefanović sad setio policije, u ovom trenutku, uostalom kao i njegovi sindikati i parapolicijska udruženja. Ta pojačana brižnost zavisi očigledno od momenta, odnsosno situacije do situacije.

– Kada napadnu žandarmeriju na obezbeđenju parade „Ponosa”, ministar ostaje nem.

– Pre samo dve nedelje, napadnuta je policija na derbiju Zvezda – Partizan od strane navijačke grupe, kojom prilikom je povređeno 17 policajaca – tada je ministar ćutao.

– Pre nekoliko dana osobe sa poternice napale su policajce, huškali psa na njih, čak ih i izujedali, a tužilaštvo ih je oslobodilo, ministar ni reč.

– Kada su maskirane osobe demolirale hotel Šumadija, a još ne znamo ko su ti, ministar ni reč.

– Najveći broj policijskih službenika je ponižen i desetkovan novom sistematizacijom, sem poslušnika i onih koji pišu hvalospeve o ministru i njegovom kabinetu, u prilog ovoj činjenici govori broj podnetih tužbi na ta rešenja.

Advertisements

Gde si tad bio ministre pa štitiš prava i interese policije? Sad kad se desio narod policajci odjednom postaju fokus tvog interesovanja. Isti oni policajci koje ste potpuno desetkovali. Ako je i od vas previše je – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Izvor: Vesti online