Veselji: Radije izbori nego ucene Srpske liste

Veselji: Radije izbori nego ucene Srpske liste

Priština — Predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji, radije bi na vanredne parlamentarne izbore nego da, kako kaže, prihvati ucene koalicionih partnera Srpske liste.

On smatra da niko ne može da ucenjuje prištinsku vlast. rema njegovim rečima, Srbi su bili slobodni da odlučuju sve dok vlada nije uvela povećanje poreza na proizvode iz centralne Srbije, javila je KTV, a prenosi Koha.

Srpska lista je nakon što je Priština povećala porez na srpsku robu za 10 odsto ponudila strankama opozicije podršku u rušenju Haradinajeve vlade. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj juče, nakon sedice Odbora za zakonodavstvo, nije isključio mogućnost dodatnog povećanja tog poreza.

Veselji kaže da Haradinaj pre vanrednih parlamentarnih izbora želi da okoča proces dobijanja vizne liberalizacije za građane Kosova. Zbog toga je za danas zakazana vanredna sednica skupštine na kojoj će se naći paket zakona koji se odnose na evropsku agendu, a koji bi trebalo da ubrzaju proces vizne liberalizacije.

Advertisements

Predstavnici privremenih prištinskih vlasti uveravali su, naime, gradjane da će proces vizne liberalizacije biti okončan do kraja ove godine, ali sudeći po izjavama pojedinih evropskih zvaničnika to se neće dogoditi, što je unelo dodatnu nervozu među predstavnicima Prištine.

Veselji: Radije izbori nego ucene Srpske liste

Izvor: B92