Tači o susretu sa Putinom: Korak napred u odnosima sa Rusijom

Priština — Tači tvrdi da je Putinu tokom susreta u Parizu rekao da nisu “ni prijatelji ni neprijatelji”, a da mu je Putin rekao da je Kosovo “osetljivo pitanje”.

Screenshot

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je predsednik Kosova u sinoćnjem intervjuu za “Klan Kosova” ocenio da je “sastanak sa ruskim predsednikom nedostajao Kosovu na međunarodnoj sceni” i da je to “veliko dostignuće” i korak za kosovsku diplomatiju.

Prema tvrdnji Tačija, “stav Rusije prema Kosovu treba da se menja”. Tači kaže da je “sastanak sa ruskim predsednikom bio razumljiv u tom pravcu”.

“Bio je korektan sastanak, normalan, bez nekog posredovanja. Ovo je prvi sastanak između Kosova i Rusije na institucionalnom nivou. Mislim da je ovo korak napred u odnosima sa Rusijom. To je dobro za obe zemlje, za mir i stabilnost ubuduće”, rekao je Tači.

On je dodao da sa Putinom nije razgovarao “o konkretnim stvarima, detaljima”.

“Razgovarali smo o opštim aspektima i mogućnosti da Rusija menja svoj stav prema Kosovu. Putin je istakao da je ovo osetljivo pitanje. Naglasio sam da nismo ni prijatelji ni neprijatelji, ali možemo da imamo normalne i korektne odnose kao i ostale zemlje sa Rusijom”, rekao je Tači.

Tači o susretu sa Putinom: Korak napred u odnosima sa Rusijom

Tanjug