Vladimir Lučić: Kupovinom operatera korisnici će dobiti NAJBRŽI INTERNET I NAJBOLJE TV SADRŽAJE

Telekomova kupovina infrastrukture operatera “Pošta net”, čiji je vlasnik bio JP Pošta Srbije, značiće i najbrži internet i najbolje TV sadržaje za korisnike – poručio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma.

– Deo naše strategije poslednje tri godine su kupovine operatera. Kod “Pošte net” smo kupili infrastrukturu u vezi sa kablovskim i internet servisom. Korisnici će imati pristup najsavremenijim uslugama Telekoma, najbrži internet i veliki izbor TV kanala, i uveren sam da će biti apsolutno zadovoljni – poručio je Lučić.

Lučić je podsetio da su Pošta i Telekom sve do 1997. bili jedno preduzeće, a da je posle tadašnje privatizacije Pošte izdvojen Telekom kao zasebno akcionarsko društvo u većinskom vlasništvu države.

– Mi smo tada prvi u Srbiji pokrenuli kablovsku televiziju koja je, paradoksalno, posle izdvajanja Telekoma ostala u sastavu Pošte kao Radna jedinica “Pošta net”, a Telekom je svoje servise kao kablovski operater pokrenuo tek posle 13 godina, drastično kasneći za konkurencijom. Sada je, kupovinom “Pošte net”, taj nelogičan potez iz prošlosti ispravljen – objasnio je Lučić.

U prvih šest meseci 2021, koliko je Lučić na mestu generalnog direktora, a u odnosu na isti period prošle godine, profit Telekoma je uvećan za pet puta, prihodi su veći za devet odsto, a zaduženost je smanjena za 70 miliona evra. Takođe, Telekom je pokrenuo kompaniju u Severnoj Makedoniji, otvara firme i na tržištima Zapadne Evrope poput Nemačke, i otkupio je prava na englesku Premijer ligu za ceo region.

– Drago mi je što pokazujemo da Telekom može da bude pravi regionalni lider i da državna kompanija može da bude uspešna kada posluje po tržišnim principima – poručio je Lučić.

Prvi čovek Telekoma dodao je i da “Venture capital fond”, koji je Telekom nedavno pokrenuo, već na samom startu privlači veliku pažnju startap preduzetnika.

– Naša želja je da od mladih inovativnih kreativnih ljudi pravimo heroje novog doba u Srbiji! Dosad je naš VC fond dobio nekoliko stotina prijava startap preduzetnika za finansiranje. Poručujem im da samo budu kreativni i hrabri, a na nama je da im poslovno pomognemo. Godišnji budžet našeg fonda je trenutno pet miliona evra, ali očekujemo da će biti značajno veći, jer nam se stalno javljaju zainteresovani investitori – poručio je Vladimir Lučić.

Advertisements

“Državni službenik” u Brazilu!

Lučić navodi i da je Telekom Srbijapostao posebno prepoznatljiv po kvalitetnom i popularnom serijskom programu, koji dobija sve više priznanja i u inostranstvu. Serija “Državni službenik” je prodata u Brazilu, i to platformi sa 30 miliona korisnika, a za najnoviji hit “Zlatni dečko” već su zainteresovani iz desetak zemalja, iako još nije ni prikazan. Tu su još, između ostalih, druga sezona serije “Besa” i “Ubice mog oca 5”.

Izvor: Embargo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *