Vođe “Levijatana” puštene da se brane sa slobode

Viši sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da odredi pritvor Pavlu Bihaliju i Aleksandru Buhancu, vođama grupe “Levijatan”.

Oni su u sredu privedeni zbog pretnji na internetu jednom azilu za pse.

Bihali i Buhanac su pušteni da se brane sa slobode uz meru zabrane prilađenja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenim i meru obaveznog javljanja policijskoj stanici jednom mesečno.

Portparolka suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak odbio predlog javnog tuzioca da im se odredi pritvor i izrekao im pomenutu meru.

Protiv ove odluke tužilac i odbrana imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Oni su bili uhapšeni po nalogu tužilaštva za visokotehnološki kriminal zbog sumnje da su preko Fejsbuka postavili video-objavu preteće sadržine u kojoj su, između ostalog, iznosili pretnju da će napasti na život i telo oštećenih – saopštio je ranije MUP.

Vođe "Levijatana" puštene da se brane sa slobode

Inače, Pokret “Levijatan” u žižu javnosti dospeo je 2017, kada su na društvenim mrežama osvanule fotografije nekoliko istetoviranih i nabildovanih momaka sa fantomkama koji su “došli da brane životinje”.

Advertisements

Fondacija “Levijatan” predstavlja grupu koja za sebe kaže da se bori protiv zlostavljanja životinja, ali i da zbrinjava napuštene.

Izvor: B92