Vučić: Dani mi jesu odbrojani, ali…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom današnjeg obilaska Braničevskog okruga u okviru kampanje “Budućnost Srbije” predstavnicima opozicije poručio da mu “dani jesu odbrojani, ali zakonom”. On je uoči večerašnjeg protesta “Jedan u pet miliona” ponovio da je narod taj koji ne želi nasilje, kao i da predstavnike opozicije “ništa ne razume šta pričaju”. Vučić je, između ostalog, građane u Braničevskog okrugu pozvao na veliki miting u Beogradu 19. aprila.

U okviru kampanje “Budućnost Srbije” prilikom posete Petrovca na Mlavi Vučić je najavio nova ulaganja u Braničevski okrug uz poruku da će se država boriti za opstanak malih mesta u Srbiji, a ujedno je komentarisao i izjave i aktivnosti opozicije.

Na izjavu lidera Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića koji je za dnevni list Danas rekao da “političke hulje nikada nisu mogle bez rulje”, Vučić je između ostalog odgovorio da na skupovima njegove stranke nikada nije bilo “rulje”.

“Nikada na skupovima Srpske napredne stranke bilo rulje, svoje mitinge SNS prijavljuje uredno i na njima nema ‘vešala, batinjanja i upadanja u bilo čije prostorije. Nisam ga baš sasvim razumeo i nište ne razumem te ljude, izgleda da nekim različitim jezicima govorimo”, rekao je Vučić.

U vezi sa akcijom protiv rekonstrukcije centra grada, koju su prethodnih dana sprovodili predstavnici Saveza za Srbiju, Vučić kaže da “tako nešto nikada nije viđeno u svetu”.

“Dodju uzmu znak i nose negde po gradu. E jesi video što smo pametni, oteli smo znak? E svaka ti čast genije, ja sam svašta u životu video al’ to nisam video”, rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na pitanje trajanja svog mandata.

“Odavno su mi dani odbrojani, ali zakonom i to je sasvim u redu”, poručio je između ostalog opoziciji Vučić, kojem je petogodišnji mandat na funkciji predsednika Srbije počeo u maju 2017.

“Srbija u problemu što se tiče Kosova, ali Priština u još većem”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se dotakao i pitanja Kosova i ponovio da veruje da je moguće da Priština ukine takse, ali da se “plaši da to neće uraditi”. On je novinarima u Petrovcu na Mlavi rekao je da je Srbija u problemu što se tiče kosovskog pitanja, ali da su predstavnici Prištine u još većem.

“Teško je da vidite izlaz iz ćorsokaka, bačeni smo u slepu ulicu, a neki drugi su pažljivo vozili do te slepe ulice. Mi smo u problemu, ali su oni u još većem”, ocenio je Vučić.

“Ulaganje u mala mesta pokazuje snagu države”

Predsednik je danas u okviru Braničevskog okruga prvo posetio opštinu Žabari gde je najavio da će država za izgradnju Doma zdravlja u tom mestu uložiti 1,1 milion evra, a za promenu azbestnih vodovodnih cevi u selu Vlaški Do 260.000 evra kako bi građani tog mesta imali čistu pijaću vodu. Kao ključni problem u tom mestu on je locirao pad nataliteta i odlazak ljude u inostranstvo.

Vučić je zatim posetu nastavio do Petrovca na Mlavi, gde je najavio povećanje plata i penzija, kao i izgradnju vrtića u tom mestu u vrednosti od 37 miliona dinara, zajedno s ulaganjem od 160 miliona dinara za turističko povezivanje tog kraja.

Nakon toga, predsednik je otišao do Krepoljina, gde je građanima obećao da rudnik Jasenovac neće biti zatvoren.

Posle Krepoljina, predsednik je posetio Dom zdravlja u Kučevu, a nakon toga posetu nastavlja ka Velikom Gradištu i Požarevcu.

Advertisements

Kampanja Budućnost Srbije počela je 7. februara, a kako je sam Vučić rekao, cilj je da građanima predstavi šta je sve do sada urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje njihove sugestije i žalbe.

Izvor: Insajder

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *