Vučić najavio smene direktora javnih preduzeća

Vučić najavio smene direktora javnih preduzeća

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić žestoko je kritikovao rad pojedinih ministarstava i najavio smenu direktora javnih preduzeća, na sednici Vlade Srbije koja je održana sa predstavnicima Srba sa Kosova, piše Blic.

Kako list navodi, predmet tih kritika bilo je nazadovanje Srbije na takozvanoj “Duing biznis” listi, koja rangira zemlje po lakoći poslovanja.

Ove godine Srbija je u izveštaju Svetske banke bila na 48. mestu, odnosno pet mesta slabije rangirana nego prošle godine.

Izvori tog lista su naveli da je Vučić veoma žestoko kritikovao pojedina ministarstva i javna preduzeća i naveo da nije zadovoljan aktivnostima i radom nekih sektora u ministarstvima energetike i privrede, kao i da je ocenio da je posao oko liste morao da se uradi mnogo brže i bolje.

Reč je, dodaje list, pre svega o brzini dobijanja priključka za električnu energiju i o tome da Zakon o stečaju nije kako treba odgovorio na probleme koji se tiču rešavanja bankrota.

Vučić je, navodno, rekao i da je ministarka Zorana Mihajlović morala da se bavi pitanjem te liste i da bude posvećenija tom problemu.

On je, kako prenosi Blic, kritikovao i ministra odbrane Aleksandra Vulina i ministra bez portfelja Nenada Popovića i to zbog izjava koje iznose o Kosovu, koje su često drugačije od njegovih stavova i stavova Vlade.

“Junačite se, dajete izjave, ali posle posledice tih reči ne trpite vi već neko drugi. Kome se ne svidja politika koju vodi Vlada može slobodno da izadje iz Vlade, preneo je Blic Vučićeve reči, pozivajući se na svoje izvore.

Advertisements

Izvor: N1