VUČIĆ SE SASTAO SA PREDSEDNIKOM EVROPSKOG SAVETA: Razgovarali o EU prespektivi Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Grčkoj sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, uoči ceremonije obeležavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas.

– Sastanak sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, uoči ceremonije obeležavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas (LNG), sa kojim sam razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije – napisao je Vučić na Instagramu.

Podsetimo, u grčkom gradu Aleksandrupoliju danas će biti obeležen početak radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas (LNG), a ceremoniji će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Advertisements

Ceremoniji će, kako je najavio Evropski savet, prisustvovati predsednik Saveta Šarl Mišel, grčki premijer Kirjakos Micotakis, premijer Bugarske Kiril Petkov, predsednik Srbije Vučić i predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Izgradnjom novog plutajućeg terminala LNG biće poboljšano snabdevanje gasom i infrastruktura u celom regionu jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju Evropskog saveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *