Vučić: SNS i SPS za nastavak saradnje, na izbore odvojeno

SNS i SPS će i posle izbora nastaviti da rade zajedno u Vladi Srbije i na nivou grada Beograda, ako im građani budu ukazali poverenje, a na izbore će izaći sa odvojenim listama, saopštio je lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa SPS-om. Lider socijalista Ivica Dačić kaže da ako Vučić bude kandidat SNS-a na predsedničkim izborima da će biti zajednički kandidat i SPS-a.

Vučić je, nakon sastanka sa delegacijom SPS, koju je predvodio lider Ivica Dačić, preneo novinarima, da je razgovarano pre svega o strateškoj saradnji.

“Uskoro će biti deset godina kako veoma uspešno sarađujemo, donosimo važne, teške odluke za Srbiju i njene građane. Mislim da smo mnogo toga dobrog ostavili našem narodu i zemlji. Razgovarali smo o budućoj saradnji, da i posle izbora, ako budemo u mogućnosti, ako građani ukažu poverenje nastavimo da radimo zajedno u vladi Srbije i na nivou grada Beograda”, objasnio je on.

Vučić je kazao da je doneta odluka da na izbore dve stranke izađu sa posebnim listama, jer će to, uveren je, dovesti do maksimizacije rezultata i privlačenje većeg broja birača za ono što je najbolje za zemlju.

“Pričali smo o tome kako i na koji način da u okviru programa “Srbija 2025” i “Srbija 2030″ zajedničke vrednosti i ciljeve stavimo na pravo mesto i sve što smo do sada činili i radili da pronađemo još više snage i energije za važna i velika dela u budućnosti”, naglasio je on

Istakao je da što se SNS tiče saradnja sa SPS može biti nastavljena.

“Spremni smo i radiće naše komisije na stvaranju strateškog, programskog, planskog dokumenta koji ćemo zajedno potpisati”, najavio je on.

Advertisements

Delegaciju SNS su, pored predsednika Vučića, činili i funkcioneri stranke Ana Brnabić, Siniša Mali, Zlatibor Lončar, Darko Glišić, Miloš Vučević, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Vladanka Malović, Nevena Đurić, Milica Nikolić i Đorđe Todorović.

Sa Dačićem su iz SPS sastanku prisustvovali funkcioneri te partije Branko Ružić, Aleksandar Antić, Vladimir Zagrađanin, Dušan Bajatović, Slavica Đukić Dejanović, Novica Tončev, Predrag Marković, Nikola Nikodijević, Đorđe Milićević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *